3–0 slutade det till Åtvidaberg. Magnus Eriksson satte 2–0 säkert på straff.
3–0 slutade det till Åtvidaberg. Magnus Eriksson satte 2–0 säkert på straff. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Han har nu gjort sex mål i årets allsvenska.
Han har nu gjort sex mål i årets allsvenska. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Viktor Prodell gjorde sitt första mål på sex matcher i vinsten mot Kalmar.
Viktor Prodell gjorde sitt första mål på sex matcher i vinsten mot Kalmar. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Effektivt Åtvid krossade Kalmar

I den 54:e minuten hade Åtvidaberg tre skott på mål – alla slutade med målfirande. Hemmalagets effektivitet gav andra raka segern efter formsvackan – Kalmar fick se sig slagna med 3–0.

Åtvidaberg–Kalmar 3–0 (2–0)

Målen: 1–0 (33) Viktor Prodell, 2–0 (38) Magnus Eriksson på straff. 3–0 (54) Petrit Zhubi.

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

ÅTVIDABERG. Efter en smakstart på säsongen med tre raka segrar gick det tuffare för Åtvidaberg. Fem förluster i rad blev det innan man återigen lyckades ta poäng mot Djurgården borta den tolfte maj. I onsdag vann laget även mot Syrianska och nu verkar man alltså vara på väg att hitta formen igen.

Ojämna Kalmar var chanslösa på Kopparvallen mot ett effektivt Åtvidaberg. Extra viktigt för hemmalaget var nog att Viktor Prodell – som var skytteligaledare ett tag i inledningen på allsvenskan – fick göra mål igen efter sex matchers uppehåll.

När sedan Magnus Eriksson säkert satte en straff i den 38:e minuten var det heller aldrig något snack om var de tre poängen skulle gå.

Matchen slutade 3–0 vilket för upp Åtvidaberg tillfälligt på femte plats i tabellen.