På de sex senaste matcherna har Djurgården spelat 1–1 i fem av dem.
På de sex senaste matcherna har Djurgården spelat 1–1 i fem av dem. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Ricardo Santos gjorde mål för tredje matchen i följd när han gjorde 1–0 i den 58:e minuten. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
René Makondele kvitterade genom ett solomål i den 72:a minuten.
René Makondele kvitterade genom ett solomål i den 72:a minuten. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Djurgården 1–1-svit fortsätter

1–1 är numera ett gångbart resultat när det gäller Djurgården. För fjärde matchen i rad och totalt de fem av de senaste sex matcherna har stockholmslaget nu spelat 1–1.

Häcken–Djurgården 1–1 (0–0)

Målen: 0–1 (58) Ricardo Santos 1–1 (72) René Makondele.

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

GÖTEBORG. Likt 1–2 blev ett gissel för Sverige i VM 1990 verkar nu 1–1 vara ett gissel Djurgården i allsvenskan. För av de sex senaste har fem av matcherna slutat 1–1. Men den här gången såg det ut att bli vinst för Djurgården. För efter en fin soloprestation av Ricardo Santos – som gav bortalaget 1–0 – i den 58:e minuten styrde Djurgården spelet och de såg ut att gå mot en säker seger.

Men Kebba Ceesay – som för dagen fick spela mittback för att radera ut Waris Majeed – gick bort sig i försvarsspelet och gav René Makondele en chans som han inte missade.

Enda plumpen i protokollet

Det var också den enda plumpen i protokollet för Ceesay som åtminstone lyckades med dagens primära uppgift – att stoppa skytteligaledaren Waris Majeed.

– Han är snabb med det är jag också, sa han med ett leende till Canal plus i halvtid.

Men misstaget straffade Djurgården och återigen slutade en match oavgjort 1–1 för stockholmslaget. Det är en trend som tränare Magnus Pehrsson snabbt vill ändra på.

"Spelarna gör det väldigt, väldigt bra"

– Det hoppas jag att vi bryter redan på onsdag, säger han till Canal plus.

Annars var Djurgårdstränaren nöjd med lagets spel.

– Spelarna gör det väldigt, väldigt bra, frånsett den där chansen. Vi blir lite oroliga av någon anledning och tyvärr kostar det segern.