Seger för Syrianska
Syrianska vann med 1–0 efter att Aganovic avgjort i den 83:e minuten. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX
Fotboll
Örebro har ännu inte vunnit i allsvenskan. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX
Allsvenskan
Gefle spelade sin tredje raka oavgjorda match. - Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån
Fotbollsallsvenskan
Gefle har gjort minst mål i allsvenskan och det var väl kanske inte därför någon skräll att matchen slutade 0–0 mot Mjällby. - Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån

Sent mål sänkte jumbon

Örebro har fortfarande inte vunnit i allsvenskan. Närkelaget fick smaka på sin sjunde förlust efter att Syrianskas Admir Aganovic avgjort med sju minuter kvar av ordinarie tid.

Örebro–Syrianska 0–1 (0–0)

Admir Aganovic (83).

Varning, Örebro: Patrik Haginge, Valdet Rama. Syrianska FC: Louay Chanko.

Domare: Tobias Mattsson, Karlstad.

Publik: 6 141.

Örebro (4—4—2): Jonas Sandqvist — Patrik Anttonen, Ilir Berisha, Magnus Wikström,

Samuel Wowoah — Tommy Wirtanen (Valdet Rama 66), Tobias Grahn, Armend Alimi (Daniel Bamberg, 40), Patrik Haginge, Mohammed Saeid —Peter Samuelsson (Andreas Haddad 72), William Atashkadeh.

Syrianska FC (4—5—1): Dwayne Miller — Alexander Michel, Haris Skenderovic (Rabi Elia 58), Omar Jawo, Alessandro Silva Perreira — Mattew Mbuta Andongcho (George Mourad 71), Johan Arneng, Dinko Felic, Louay Chanko (Anders Bååth 87), Yussuf Saleh — Admir Aganovic.

Mjällby–Gefle – (0–0)

Varningar, Mjällby: Simon Nilsson. Gefle: Olof Mård, Jonas Lantto.

Domare: Andreas Ekberg, Lund.

Publik: 3 358.

Mjällby (4—4—2): Mattias Asper — Daniel Ivanovski (Mahmut Özen 84), Patrik Rosengren, Robin Cederberg, William Leandersson — Haris Radetinac, Dominique Kivuvu, Daniel Nilsson, Marcus Pode (Simon Nilsson 57) — Marcus Ekenberg (Pär Ericsson 64), Erton Fejzullahu.

Gefle (4—4—2): Mattias Hugosson — Pär Asp, David Fällman, Olof Mård, Sebastian Senatore — Jonas Lantto, Marcus Hansson (Zakaria Abdullai 73), Alexander Faltsetas, Jonathan Hellström (Eric Larsson 57) — Jakob Orlov (Johan Svantesson 84), Mikael Dahlberg.

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

ÖREBRO. Örebro fortsätter att förlora i allsvenskan. I mötet mot Syrianska på Behrn Arena såg närkelaget åtminstone ut att inkassera sin femte poäng men Admir Aganovic avgjorde för bortalaget i den 83:e minuten.

Syrianska bättre

Efter fem raka förluster hoppades Örebro att förra matchens sena poäng mot AIK skulle ge energi till laget – men icke. Även om matchen var jämn kändes Syrianska farligare hela tiden och det var också det som avgjorde.

Örebro är i och med förlusten alltjämnt sist i allsvenskan medan Syrianska tog sig upp på på tiondeplats och därmed lite säkrare mark.

Gefles tredje oavgjorda i rad

Gefle har efter elva matcher fortfarande bara gjort fem mål i årets allsvenska. Mötet med Mjällby på bortaplan slutade 0–0 och det var gävlelagets tredje raka oavgjorda match.

Gefle är nu uppe på samma poäng som GAIS vid kvalstrecket. Mjällby cementerar sin plats i mitten på tabellen.