Mycket talar också för Mervan Celik försvinner ut på ett nytt Europaäventyr.
1 av 9
Mycket talar också för Mervan Celik försvinner ut på ett nytt Europaäventyr. - Foto: Scanpix
Wanderson har varit på väg bort från Gais flera gånger. Nu tror tränaren Alexander Axén att brassen lämnar makrillarna.
2 av 9
Wanderson har varit på väg bort från Gais flera gånger. Nu tror tränaren Alexander Axén att brassen lämnar makrillarna. - Foto: Scanpix
Elfsborgs Oscar Hiljemark imponerade under Sveriges januariturné och tackade redan då nej till klubbar som Genoa och Club Brügge.
3 av 9
Elfsborgs Oscar Hiljemark imponerade under Sveriges januariturné och tackade redan då nej till klubbar som Genoa och Club Brügge. - Foto: Scanpix
Djurgårdens Kasper Hämäläinen vill ut i Europa och flera italienska klubbar är sugen på honom.
4 av 9
Djurgårdens Kasper Hämäläinen vill ut i Europa och flera italienska klubbar är sugen på honom. - Foto: Scanpix
Alexander Milosevic har opassande nog skadat sig alldeles innan övergångsperioden börjar. Nyheter24 tror att någon klubb chansar ändå.
5 av 9
Alexander Milosevic har opassande nog skadat sig alldeles innan övergångsperioden börjar. Nyheter24 tror att någon klubb chansar ändå. - Foto: Scanpix
Pär Hansson är med i Sveriges EM-trupp och flera utländska klubbar jagar HIF-målvakten.
6 av 9
Pär Hansson är med i Sveriges EM-trupp och flera utländska klubbar jagar HIF-målvakten. - Foto: Bildbyrån
Frågan är när skyttekungen Waris Majeed lämnar BK Häcken?
7 av 9
Frågan är när skyttekungen Waris Majeed lämnar BK Häcken? - Foto: Bildbyrån
Mathias Ranégie jagas av Genclerbirligi och lär försvinna om budet är tillräckligt högt.
8 av 9
Mathias Ranégie jagas av Genclerbirligi och lär försvinna om budet är tillräckligt högt. - Foto: Scanpix
Astrit Ajdarevic kan försvinna till PSV Eindhoven.
9 av 9
Astrit Ajdarevic kan försvinna till PSV Eindhoven. - Foto: Bildbyrån

Lista: Spelarna som kan lämna ditt lag

Snart tar allsvenskan sommaruppehåll. Allt lugnt? Nej för snart sätter ryktenas silly season igång. Nyheter24 guidar dig genom djungeln och visar dig vilka som kan komma att lämna ditt lag.


AIK

Alexander Milosevic – Likt förra säsongen har Milosevic skadat sig precis innan fönstrets öppning. Men frågan är om inte någon europeisk klubb "chansar" och köper loss honom ändå. Intresset lär vara stort och särskilt Lyon ska vara intresserat enligt Expressen.

Niklas Backman – Följs också av flera europeiska klubbar. Att AIK sedan har värvat Daniel Majstorovic tyder på att Backman eller Milosevic lämnar. Enligt Expressen följs Backman av Ajax.

Djurgården

Andreas Dahlén – Fick bara en korttidskontrakt innan säsongen. Har tagit en ordinarie plats i startelvan och gjort bra ifrån sig på slutet. Behåller Djurgården honom?

Kasper Hämäläinen – Vill ut i Europa och har klubbar som följer honom. Har sedan tidigare provtränat med Udinese, Roma, Siena och Lazio och följs av italienska klubbar.

Joona Toivio – Vill också ut i Europa och det finns klubbar som är intresserade av den reslige mittbacken.

Keeba Ceesay - Stoppade Häckens skyttekung Waris Majeed senast. Det ryktas om att klubbar från amerikanska MLS är på jakt efter den 24-årige försvararen.

Elfsborg

Oscar Hiljemark – Den 19-årige mittfältaren imponerade under Sveriges januariturné och tackade då nej till klubbar som Genoa och Club Brügge. Tar ställning till varje erbjudande som kommer och kan nappa.

Kenneth Höie – Panikvärvades innan den allsvenska starten då den tilltänkta målvakten förstemålvakten Kevin Stuhr-Ellegaard skadade sig. Han har gjort succé i Elfsborg men fortfarande osäkert om han får förlängt i sommar.

Niklas Hult – Yrvädret från Värnamo ska följas av flera franska klubbar och Ajax. Frågan är om han lämnar redan i sommar?

GAIS

Wanderson do Carmo - Den målfarlige mittfältaren har varit på väg bort från "makrillarna" flera gånger. Först var han nära Feyenoord, sedan hade han en misslyckad sejour i Al Ahli innan han kom tillbaka. Är ett snäpp för bra för allsvenskan och Alexander Axén tror att brassen lämnar, enligt Sveriges Radio.

Mervan Celik - Ville ut i Europa redan inför den här säsongen. Glasgow Rangers krisande ekonomi stoppade honom i mars. Men dyker det upp något intressant i sommar så talar mycket för att den 21-årige mittfältaren försvinner.

Gefle

Mattias Hugosson - Målvakten var på väg bort förra säsongen men stannade kvar. Sitter på ett utgående kontrakt och är en tänkbar värvning för de klubbar som behöver förstärka målvaktsposten.

Gif Sundsvall

Ari Skúlason - "Giffarnas" isländske mittfältsstjärna har länge varit på väg bort. Under matchen mot Gefle uppges PSV Eindhoven varit på plats. Vill de ha 25-åringen, eller försvinner han någon annanstans?

IFK Göteborg

Tobias Sana - Den 22-årige mittfältaren har gjort succé de matcher han har kunnat spela under årets säsong. Han har inte förlängt sitt kontrakt som går ut i slutet av 2013.Fortsätter han att imponera under sommaren kan han mycket väl försvinna till hösten.

Mikael Dyrestam - U21-landslagsmannen har haft en del skador. Vill helst spela mittback men får finna sig i att spela ute till vänster. Är i samma kontraktsituation som Tobias Sana.

Daniel Sobralense - Har fått nöta bänk de senaste matcherna och har endast gjort ett mål i årets allsvenska. Brasilien nästa för anfallaren?

Helsingborg

Pär Hansson - Målvakten har inlett säsongen strålande och har räddat Helsingborg i flera matcher. Flera utländska klubbar uppges vara intresserade av den EM-aktuella målvakten. Ska snart inleda förhandlingar med HIF om ett nytt kontrakt.

May Mahlangu - Den centrala mittfältaren jagas av klubbar i Tyskland, Turkiet och Holland. Gjorde en kanonsäsong i fjol men stannade kvar. Försvinner under sommarfönstret?

Häcken

Waris Majeed - Skyttekungen som stänkte in fem mål mot IFK Norrköping är glödhet på transfermarknaden. Den 20-årige anfallaren har gjort 12 mål på 11 matcher och frågan är inte om utan när Majeed lämnar Hisingen för en europeisk klubb.

René Makondele - Kongolesen har har gjort 8 mål under årets säsong och har varit bäst i Häcken - efter Waris Majeed. Gjorde ett riktigt snyggt solomål mot Djurgården och kanske leder målet till europaspel för Makondeles del.

Malmö

Pontus Jansson - U21-landslagsmannen jagades av flera klubbar förra säsongen. Även om han inte har haft någon jättesäsong hittills så har han de egenskaper och den inställning som krävs för spel på en högre nivå.

Daniel Larsson - Den vindsnabbe anfallarens kontrakt går ut vid årsskiftet och Larsson vill inte förlänga. Levante har tidigare visat intresse och 25-åringen vill pröva lyckan utomlands.

Mathias Ranégie - Den turkiska klubben Genclerbirligi är på jakt efter MFF-spelaren, enligt Fotbollstransfers.com. Enligt Expressen har anfallaren en klausul som säger att han får lämna klubben för 20 miljoner- samma summa som Genclerbirligi uppges vara villiga att betala.

Wilton Figureido - Brassen har ett utgående kontrakt och APOEL Nicosia uppges vara intresserade av spelfördelaren.

Jiloan Hamad - Den 21 årige mittfältaren är sugen på att testa lyckan utomlands och flera klubbar är på jakt efter honom. Bland annat Basel, Queens Park Rangers och Cagliari. Kontraktet med Malmö går ut 2013 men Hamad försvinner troligtvis innan dess.

Ivo Pekalski - Flera utländska klubbar följer mittfältaren som tidigare har fått beröm av Zlatan Ibrahimovic.

Jimmie Durmaz - Stod för en kanonisats i derbyt mot Helsingborg och följs av flera utländska scouter. Yttermittfältarens kontrakt går ut efter säsongen.

Norrköping

Astrit Ajdarevic - Har varit ungdomsproffs i England och vet hur det går till i Europa. PSV Eindhoven uppges vara intresserade av mittfältaren enligt Fotboll Direkt.

Mjällby

Marcus Ekenberg - Flera tyska klubbar uppges vara intresserade av den 31-årige anfallaren. Hansa Rostock pekas ut som det hetaste alternativet i fall Ekenberg flyr listerlandet.

Åtvidaberg

Viktor Prodell - Öste in mål i de inledande matcherna, men har precis som Åtvidaberg mattats av. Har gjort sex mål hittils, gör han ett par till i sommar så kan anfallaren mycket väl försvinna till en skandinavisk toppklubb.

Magnus Eriksson- Prodells anfallskollega gjorde mål senast mot Kalmar och har gjort fyra mål den här säsongen. Flera utländska klubbar, bland annat från Holland följer 22-åringen.

Örebro

Tobias Grahn - Fotbollsnomaden har inte haft det lätt i krislaget. Att mittfältaren byter klubb i sommar för att kunna vara "mer dominant" är inte osannolikt.

Valdet Rama - Gjorde succé i fjol. Men den här säsongen har varit tuffare för den tidigare Hannoverspelaren. Anfallaren har varit petad och lär försvinna om det dyker upp något konkret.

AIK
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

2 timmar sedan

Han är främste svenske poänggöraren

3 timmar sedan
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.