För Helsingborg betydde det oavgjorda resultatet att laget inte har förlorat hemma på 28 matcher i rad. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Daniel Sjölund och hans Djurgården slog nytt rekord i allsvenskan.
2 av 5
Daniel Sjölund och hans Djurgården slog nytt rekord i allsvenskan. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
3 av 5
Trots målvaktstabben av Tommi Vaiho i den andra minuten spelade Djurgården sin femte raka 1–1-match. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Amerikanen nickade in sitt första mål i djurgårdströjan i den 75:e minuten.
4 av 5
Amerikanen nickade in sitt första mål i djurgårdströjan i den 75:e minuten. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Stor rekordhjälte blev Brian Span.
5 av 5
Stor rekordhjälte blev Brian Span. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Spans mål – gav nytt rekord

Efter 1–1 mot Helsingborg slog Djurgården nytt rekord i allsvenskan. Inget annat lag har spelat fem raka 1–1 matcher.

Helsingborg–Djurgården 1–1 (1–0)

Målen: 1–0 (2) Daniel Nordmark, 1–1 (75) Brian Span.

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

HELSINGBORG. Efter 1–1-matchen mot AIK i derbyt den åttonde maj har Djurgården radat upp just 1–1-matcher. Totalt har det blivit fem raka och det är ett nytt allsvenskt rekord. Inget vidare rekord tycker tränare Magnus Pehrsson.

– Nä, det är det inte. Men om man tittar på Helsingborg borta och Häcken borta så har vi gjort det ganska bra där vi har tagit förtjänade poäng. Det är väl hemma som vi har slarvat bort onödiga poäng.

Men mot Helsingborg får stockholmslaget får tacka sitt amerikanska nyförvärv Brian Span för sin poäng. På inlägg av den för dagen mycket vasse Peter Nymann nickade 20-åringen – i den 75:e minuten – in sitt första mål i sin första allsvenska start.

– Jag såg Peter Nymann gå längs linjen, vi har pratat om att få bollen över deras sista försvarare på träningarna, och när bollen kom var jag på rätt plats vid rätt tillfälle.

Det tackar nog Djurgårdens målvakt Tommi Vaiho för som redan i den andra minuten stod för en redig målvaktstavla. Daniel Nordmarks visserligen välplacerade inlägg smet sig förbi både fötter och huvuden i straffområdet och gled sedan emellan Vaihos ben. Men Djurgården kämpade väl i den andra halvleken och lyckades alltså kvittera. Seriens bästa lag i andra halvlek slog alltså ett nytt rekord i allsvenskan.

Och nog är det väl bättre med ett mindre smickrande rekord än en poänglös match i Helsingborg?