Östgötaderbyt slutade avgort 2–2.
Östgötaderbyt slutade avgort 2–2. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Viktor Prodell gjorde sitt sjunde mål i allsvenskan.
Viktor Prodell gjorde sitt sjunde mål i allsvenskan. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Men Astrit Ajdarevic och hans Norrköping var närmast segern.
Men Astrit Ajdarevic och hans Norrköping var närmast segern. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Mattias Mete räddade sitt Åtvid i den 88:e minuten med sitt första mål i allsvenskan. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Sen kvittering gav Åtvidaberg poäng

Efter mycket dramatik slutade till slut östgötaderbyt oavgjort 2–2 – efter att Åtvidaberg kvitterat i den 88:e minuten genom Mattias Mete.

Norrköping–Åtvidaberg 2–2 (1–1)

0—1 Viktor Prodell (12), 1—1 Astrit Ajdarevic (26), 2—1 Christoffer Nyman (80), 2—2 Mattias Mete (88).

Varning, IFK Norrköping: Mathias Florén.

Domare: Stefan Johannesson, Stockstund.

Publik: 15 715.

IFK Norrköping: (4—4—2): David Nilsson — Bobbie Friberg da Cruz, Morten Skjönsberg, David Wiklander, Mathias Florén — Christopher Telo (Modou Barrow 90), Andreas Johansson, Astrit Ajdarevic (Christpher Nyman 80), Lars Christian Krogh Gerson — Imad Khalili (Martin Smedberg Dalence 83), Gunnar Heidar Thorvaldsson.

Åtvidaberg (4—4—2): Gustav Jansson — Allan Olesen, Alberis da Silva, Daniel Hallingström, Jesper Arvidsson — Petrit Zhubi (Oscar Möller 60), Amir Suljic (Mattias Mete 84), Bruno Marinho, Kristian Bergström — Viktor Prodell, Magnus Eriksson.

Gefle–Örebro 2–1 (0–0)

1—0 Jakob Orlov (51), 1—1 Tobias Grahn (83), 2—1 Eric Larsson (90).

Varning, Gefle: Mikael Dahlberg, Eric Larsson. Örebro: Tobias Grahn.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.

Publik: 3 749.

Gefle (4—4—2): Mattias Hugosson — Pär Asp, David Fällman, Linus Malmborg, Sebastian Senatore — Jonas Lantto, Marcus Hansson, Alexander Faltsetas (Zakaria Abdullai 79), Jonathan Hellström (Eric Larsson 66) — Jakob Orlov, Mikael Dahlberg.

Örebro (4—4—2): Jonas Sandqvist — Patrik Anttonen, Ilir Berisha, Magnus Wikström, Samuel Wowoah — Markus Astvald, Tobias Grahn, Daniel Bamberg, Mohammed Saeid (Kushtrim Lushtaku 64) — William Atashkadeh (Karl Holmberg 54), Andreas Haddad.

Syrianska–Mjällby 2–1 (0–1)

0—1 Pär Ericsson (21), 1—1 Dinko Felic (62), 2—1 Anders Bååth (79).

Utv, Mjällby: Mahmut Özen (71).

Varningar, Syrianska FC: Yussuf Saleh. Mjällby: Haris Radetinac.

Domare: Johan Eriksson, Sigtuna.

Publik: 2 066.

Syrianska FC (4—5—1): Dwayne Miller — Alexander Michel, Haris Skenderovic, Omar Jawo, Alessandro Silva Perreira — Yussuf Saleh, Johan Arneng, Dinko Felic, Louay Chanko (Anders Bååth 39), Sharbel Touma (Rabi Elia 88) — Admir Aganovic (George Mourad 80).

Mjällby (4—4—2): Mattias Asper — Mahmut Özen, Patrik Rosengren, Robin Cederberg, William Leandersson — Haris Radetinac, Dominique Kivuvu, Daniel Nilsson, Marcus Pode (Anton Dahlström 45, Simon Nilsson 65), Pär Ericsson (Viktor Agardius 74), Marcus Ekenberg.

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

NORRKÖPING. Formsvaga Norrköping tog emot formstarka Åtvidaberg på Nya Parken i säsongens första östgötaderbyt. Norrköping – som hade hisnande 2–11 i målskillnad på de två senaste matcherna innan mötet – fick ett mål i baken redan i den elfte minuten.

Åtvidabergs skyttekung Viktor Prodell hittade maskorna och gjorde därmed sitt sjunde för säsongen. Men den jagade Astrit Ajdarevic svarade snabbt och gjorde mål för andra matchen i rad när han kvitterade för sitt Norrköping. De vitafärgade tog därefter över matchen och såg mest sugna ut på att bryta ut sin negativa trend.

Två inhoppare skrev resultatet

I ett försök att få in segerbollen bytte Janne Andersson Christoffer Nyman i den 80:e minuten. Bara sekunder senare slog han till och Norrköping såg ut att gå mot seger. Men som så många gånger förr för lag med en formsvacka – och för den delen även för lag med bra form – så händer det grejer i slutet.

Efter sjabbel av debutanten David Nilsson  hängde Mattias Mete in sitt första allsvenska mål efter bara fem minuter på planen. Detta i den 88:e minuten. Östgötaderbyt slutade oavgjort 2–2 och båda lagen ligger stadigt i tabellens mittskikt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.