Häcken, här personifierat av Jonas Elvby, kunde inte ta sig förbi ett tätt Sundsvalls-försvar. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Sundsvall tog sin andra bortaseger i allsvenskan mot topplaget Häcken.
Sundsvall tog sin andra bortaseger i allsvenskan mot topplaget Häcken. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Skrällen: Giffarna bortaslog Häcken

GIF Sundsvall vann överraskande med 2–1 på bortaplan mot Häcken.

Allsvenskan:

Häcken–GIF Sundsvall 1–2 (0–2)

Målen: 0–1 (25) Simon Helg, 0–2 (35) Fredrik Holster, 1–2 (81) Martin Ericsson.

Åtvidaberg–Elfsborg 5–1 (2–0)

Målen: 1–0 (9) Viktor Prodell, 2–0 (28) Tom Pettersson, 3–0 på straff (50) Magnus Eriksson, 3–1 (74) Johan Larsson, 4–1 (76) Viktor Prodell, 5–1 (88) Anton Tinnerholm.

Mjällby–IFK Norrköping 0–2 (0–1)

Målen: 0–1 (13) Gunnar Heidar Thorvaldsson, 0–2 (53) Shpetim Hasani.

Kalmar–Syrianska 3–0 (2–0)

Målen: 1–0 (11) Erik Israelsson, 2–0 (45) Sebastian Andersson, 3–0 (49) Markus Thorbjörnsson.

GÖTEBORG. Efter en mycket bra första halvlek vann GIF Sundsvall med 2–1 mot allsvenskans överraskningslag Häcken. GIF Sundsvall lyckades med allt under den första halvan av matchen och tog ledningen i den 25:e minuten genom förre detta Hammarby-spelare Simon Helg. Bara tio minuter senare slog norrlandslaget till igen när Fredrik Holster gjorde sitt tredje mål för säsongen.

Bollarna rullade verkligen inte Häckens väg i matchen. De som, med Waris Majeed och René Makondele, har allsvenskan bästa radarpar lyckades inte alls på hemmaplan. Det mest talande exemplet var när Häcken fick en chans att komma tillbaka i matchen på straff i den 40:e minuten. Men Oscar Berglund räddade Makondeles straff och sedan gick luften ur göteborgslaget. Martin Ericssons reducering med nio minuter kvar var betydelselös.

Sundsvall vann med 2–1 och tog därmed sin andra raka bortaseger. Det betyder också att de klättrar upp fyra placeringar i tabellen till en niondeplats.

/
/
/

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.