Fredag 14 Maj
Stockholm

Finnbogason snuvade Änglarna på trepoängaren

Tobias Sana var en frisk fläkt för Göteborg men än en gång förlorade de poäng genom insläppta mål i den andra halvleken.
1 av 4
Tobias Sana var en frisk fläkt för Göteborg men än en gång förlorade de poäng genom insläppta mål i den andra halvleken. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
"Selas" mål sent i den andra halvleken såg länge ut att avgöra matchen men blev snuvad på konfekten.
2 av 4
"Selas" mål sent i den andra halvleken såg länge ut att avgöra matchen men blev snuvad på konfekten. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Stefan Selakovic såg länge ut att avgöra klassikermötet men tji fick han.
3 av 4
Stefan Selakovic såg länge ut att avgöra klassikermötet men tji fick han. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Helsingborgs Alfred Finnbogason kunde kvittera på frispark i slutminuterna av matchen.
4 av 4
Helsingborgs Alfred Finnbogason kunde kvittera på frispark i slutminuterna av matchen. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Mesta mästarna IFK Göteborg styrde hela matchen och såg ut att gå mot en säker seger mot Helsingborg. Men islänningen Alfred Finnbogason ville annat och kvitterade i den 85:e minuten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
IFK Göteborg–Helsingborg IF 1–1 (1–0)

Målen: 1–0 (39) Stefan Selakovic, 1–1 (85) Alfred Finnbogason.

GÖTEBORG. Det var ett pressat IFK Göteborg som tog emot Helsingborg på Gamla Ullevi. De mesta mästarna hade bara tre poäng ner till Gefle IF på kvalplatsen i allsvenskan. Tränaren Mikael Stahre var nog därför ganska nöjd med lagets prestation – fram till den 85:e minuten.

Då kvitterade nämligen Alfred Finnbogason snyggt på frispark – även om bollen slogs mot John Alvbåges stolpe och att den förre landslagsmålvakten troligen skulle ha tagit den frisparken.

"Selas" mål rättvist

Fram till dess var det IFK Göteborgs match. De ägde den första halvleken och Stefan Selakovic ledningsmål i den 39:e minuten var rättvist.

Helsingborg agerade panikartat och tränaren Åge Hareide visade sin besvikelse genom att byta ut både Loret Sadiku och Rashid Bouaouzan på mittfältet i den andra halvleken.

"Svag första halvlek av oss"

Inhopparna Daniel Nordmark och May Mahlangu gav Helsingborg det andrum de behövde för att hålla uppe spelet och även till slut kvittera genom islänningen Alfred Finnbogason.

– Det var mycket av och på för oss. Svag första halvlek men i den andra jobbade vi hårdare, säger Helsingborgs tränare Åge Hareide till Canal plus och fortsätter med att hylla poängräddaren.

"Kombination av otur och oskicklighet"

– Det var en mycket, mycket bra prestation, säger den norske tränaren om anfallarens frispark.

I IFK-lägret var det desto bittrare miner.

– Det är en kombination av otur och oskicklighet, säger tränare Mikael Stahre till Canal plus och passade samtidigt på att berätta hur de ska göra för att undvika att tappa poäng i slutet av matcherna i fortsättningen.

– Det är klart att det är frustrerande. Det handlar om att vi måste lura, lura, lura, lura vårat oflyt.

Poängtappet betyder att Göteborg inte har vunnit en enda match på de senaste åtta försöken i allsvenskan – och de har bara fyra poäng ned till Gefle på kvalplatsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela