Häckens anfallare René Makondele och Majeed Waris har tillsammans gjort 22 av Häckens 31 mål den här säsongen. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Häckens måltjuv René Makondele gjorde 2-0-målet mot Örebro. Innan dess fick han på något vis tag i Daniel Bambergs fot. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX
Örebros Valdet Rama försöker ta sig igenom.
Örebros Valdet Rama försöker ta sig igenom. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX
Dioh Williams gjorde ett mål och en assist på två minuter.
Dioh Williams gjorde ett mål och en assist på två minuter. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Dioh Williams stor matchhjälte mot Örebro

Häcken tog tre viktiga poäng borta mot jumbon Örebro. Dioh Williams blev stor matchhjälte med ett mål och en assist.

Örebro-Häcken

0-1 Williams (55)
0-2 Makondele (57)
1-2 Astvald (72)

Publik: 6 023
Domare: Magnus Ahlsén

ÖREBRO. Mötet mellan jumbon Örebro SK och BK Häcken var länge en sömnig och mållös tillställning. Men i den 55:e minuten blixtrade Häcken till och avgjorde matchen.

Först placerade Dioh Williams in 1-0 efter att ha skottfintat bort två Örebrobackar. Och bara två minuter senare spelade Williams fram René Makondele som gjorde 2-0 bakom Jonas Sandqvist.

Örebro har sex poäng upp till säker mark

Bottenlaget Örebro gav dock inte upp. Närkingarna krigade sig tillbaka in i matchen och i den 72:a minuten dunkade Marcus Astvald in sitt första mål för säsongen. Men närmare än så kom aldrig Örebro.

Häckens seger innebär att man bara är två poäng bakom tvåan Malmö FF. Örebro är fast i botten av tabellen och har hela sex poäng upp till säker mark.

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.