Anders Svensson inledde målskyttet på Guldfågeln arena.
1 av 5
Anders Svensson inledde målskyttet på Guldfågeln arena. - Foto: Lennart Mansson/Bildbyran
2 av 5
Daniel Mendes var lagkapten i avstängde Henrik Rydströms frånvaro. Mendes tackade för ansvaret genom att göra 1-1. - Foto: Lennart Mansson/Bildbyran
Elfsborgs glädje blev dock kortvarig.
3 av 5
Elfsborgs glädje blev dock kortvarig. - Foto: Lennart Mansson/Bildbyran
Mittfältarens bredsida hittade in bakot Etrit Berisha i den 39:e minuten.
4 av 5
Mittfältarens bredsida hittade in bakot Etrit Berisha i den 39:e minuten. - Foto: Patric Söderström / SCANPIX
Melker Hallberg, född 1995, sänkte Elfsborg med sitt mål i 90:e minuten.
5 av 5
Melker Hallberg, född 1995, sänkte Elfsborg med sitt mål i 90:e minuten. - Foto: Patric Söderström / SCANPIX

Bomben: 16-åring avgjorde mot serieledarna

Elfsborg har fortfarande inte vunnit under höstsäsongen. På söndagen tappade Boråslaget nya poäng i guldstriden när man förlorade mot Kalmar FF med 2-1.

Kalmar-Elfsborg

0-1 A. Svensson (39)
1-1 Mendes (44)
2-1 Hallberg (90)

Domare:
Markus Strömbergsson

KALMAR. Elfsborg inledde säsongen med tio vinster och två förluster. Det resulterade i en bekväm serieledning inför höstsäsongen. Men Elfsborg har inte lyckats behålla den suveräna vårformen – och efter 2-1 borta mot Kalmar FF krymper försprånget i allsvenskan.

Det började dock bra för Elfsborg på Guldfågeln arena. Landslagsspelaren Anders Svensson skruvade kallt in 1-0 i den 39:e minuten och Boråslaget såg ut att vara på gång.

Leder allsvenskan med sju poäng

Men bara sekunder innan halvtidsvilan åkte serieledarna på en tuff psykologisk smäll. Daniel Mendes, lagkapten för dagen, skarvnickade in 1-1 på en hörna. I andra halvlek pressade Elfsborg förgäves för ett segermål, men det var Kalmar FF och en 16-årig supertalang som skulle få sista ordet.

Inhopparen Melker Hallberg gjorde 2-1 med en makalös vrist från långt håll.

Det oavgjorda resultatet innebär att Elfsborg har två förluster och en oavgjord på höstsäsongens tre första matcher. Elfsborg leder allsvenskan med sex poäng, men har en match mindre spelad än jagande Malmö FF. Kalmar FF tog tre livsviktiga poäng i botten av tabellen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.