Djurgården vann äntligen (!) med 1–0 borta mot Sundsvall.
Djurgården vann äntligen (!) med 1–0 borta mot Sundsvall. - Foto: Robin Nordlund/SCANPIX
Danielj Sjölund avgjorde matchen med ett turligt mål i den 52:a minuten.
Danielj Sjölund avgjorde matchen med ett turligt mål i den 52:a minuten. - Foto: Robin Nordlund/SCANPIX
Bortasupportrarna fick därmed fira sin andra 1–0-seger i allsvenskan. Båda mot Sundsvall. - Foto: Robin Nordlund/SCANPIX

Trendbrott (?) – Djurgården vann med 1–0

Äntligen. Djurgården tog säsongens andra 1–0-seger mot Sundsvall på bortaplan.

GIF Sundsvall–Djurgården 0–1 (0–0)
Målen: 0–1 (52) Daniel Sjölund. ANDRA RESULTAT: Örebro–Mjällby 0–1 (0–1) Målen: 0–1 (27) Marcus Ekenberg. IFK Norrköping–IFK Göteborg 0–0 (0–0)

SUNDSVALL. Innan kvällens match mot Sundsvall hade Djurgården bara vunnit en match i allsvenskan med 1–0. Den segern kom mot Sundsvall den åttonde april. Och nu kom säsongens andra 1–0-seger – mot just Sundsvall. Annars har stockholmarna tappat 1–0-ledningar i fem av de åtta 1–1-matcher de har spelat under säsongen.

Daniel Sjölunds avgörande mål i den 52:a minuten och att laget kunde hålla undan hela vägen mot norrlänningarna lär ha varit extra skönt för Magnus Pehrssons lag.

– Vi har ju varit med om det här läget nu, så det var skönt att vi vann det här. Vi har jobbat med just det här, säger målskytten Sjölund till Canal plus.

"Vår seger borde ha varit större"

Djurgården förtjänade dessutom att plocka hem de tre viktiga poängen i tabellen. Även om Sundsvall skrapade fram sina målchanser var det Djurgården som styrde spelet och hade de hetaste målchanserna.

– Jag tycker vår seger borde har varit större, deras målvakt gör en fantastisk match, sen kanske vårt mål var lite turligt, säger finnen som gjorde en mycket bra insats tillsammans med Simon Tibbling på Djurgårdens innermittfält.

"Det var inte mycket som stämde i dag"

I Sundsvallslägret var det mer dystra miner efter förlusten.

– Man är väldigt besviken. Det var inte mycket som stämde i dag, varken offensivt eller defensivt, säger mittbacken Stefan Åhlander till Canal plus.

Segern betyder att Djurgården går förbi just Sundsvall i tabellen och placerar sig på en åttondeplats. Sundsvall å andra sidan sjunker ned till tiondeplatsen i årets allsvenska.