Magnus Pehrsson vill göra Djurgården till ett allsvenskt topplag igen.
1 av 4
Magnus Pehrsson vill göra Djurgården till ett allsvenskt topplag igen. - Foto: LENNART MÅNSSON/SCANPIX
De tolv nyförvärven är ett steg i ledet för Djurgårdentränaren.
2 av 4
De tolv nyförvärven är ett steg i ledet för Djurgårdentränaren. - Foto: Bildbyrån
Erton Fejzullahu är en av tre nyförvärv under sommaren.
3 av 4
Erton Fejzullahu är en av tre nyförvärv under sommaren. - Foto: Robin Nordlund/SCANPIX
Målvakten Kenneth Höie en annan.
4 av 4
Målvakten Kenneth Höie en annan. - Foto: Bildbyrån

Pehrsson: "Vi ska bli ett topplag"

Enligt media har Djurgården värvat spelare för mångmiljonbelopp den här säsongen. Men nu berättar Magnus Pehrsson sanningen för Nyheter24.


Magnus Pehrsson tränarkarriär

2006: Sirius.

2008: Gais.

2009-2010: Ålborg, Danmark.

2011-: Djurgården.

STOCKHOLM. Med tolv nyförvärv under 2012 har Djurgården värvat mest av alla i Allsvenskan. Stockholmslaget har varit ovanligt aktiva på transfermarknaden och nu ger tränaren Magnus Pehrsson anledningen varför.

– Vi har haft en stor omsättning på spelare i år. Men mycket av det har handlat om att Djurgården har varit i bottenregionen de senaste åren. Det jag och vi vill är att bli ett topplag, säger Pehrsson till Nyheter24 och fortsätter.

– Vi vill förbättra det som redan finns i Djurgården och därför har vi successivt förändrat ganska mycket med vårt sätt att jobba, rekrytera och träna. De som har varit i Djurgården har inte passat det spel som jag vill spela, säger Pehrsson som har varit tränare i klubben i sedan våren 2011.

"Inget självändamål att byta spelare" 

Men enligt 36-åringen har det inte varit uttalat att Djurgården ska byta ut halva spelatruppen.

– Det är inget självändamål att byta spelare, det har mer handlat om att de nya spelarna har passat mitt sätt att spela fotboll bättre.

De senaste åren har varit tuffa ekonomiskt för Djurgården.

Och bara i sommar har Djurgården värvat Kenneth Höie, Erton Fejzullahu och Mattias Östberg – men enligt Pehrsson ska det inte vara några problem med ekonomin.

– Vi har samma budget som i vintras, det är befintliga pengar som vi har använt. Däremot i sommar har vi på olika sätt löst det (pengafrågan). Men jag behöver inte kommentera siffror. Jag kan ju säga så här. Det ligger inte en så stor sanning bakom de övergångssummor som har florerat i media. 

Men påverkas inte truppen av så många nyförvärv?

– Den frågan hade varit befogad för åtta månader sedan då det var störst omsättning av spelare. Nu i sommar har tre spelare kommit in och tre spelare försvunnit. Men som spelare vill du spela med så bra spelare som möjligt och vinna så mycket som möjligt. Vi har haft en bra dialog där vi har varit tydliga med allas roller i klubben, säger han.

Känner du som tränare att det blir extra press på dig med tanke på alla nyförvärv?

– I en roll som tränare och sportchef är pressen där hela tiden. Fördelen är att jag är involverad i det mesta. Jag ser det som en enorm möjlighet att jag kan göra saker utan att behöva be om lov hela tiden. Men i det här jobbet tänker man inte på pressen, i alla fall inte jag, avslutar Pehrsson.

I kväll spelar Djurgården mot Gefle på Strömvallen. Matchen börjar klockan 19.00 och sänds på Canal plus sport.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.