Fredag 24 Sep
Stockholm

Pehrsson: "Vi ska bli ett topplag"

Magnus Pehrsson vill göra Djurgården till ett allsvenskt topplag igen.
1 av 4
Magnus Pehrsson vill göra Djurgården till ett allsvenskt topplag igen. Foto: LENNART MÅNSSON/SCANPIX
De tolv nyförvärven är ett steg i ledet för Djurgårdentränaren.
2 av 4
De tolv nyförvärven är ett steg i ledet för Djurgårdentränaren. Foto: Bildbyrån
Erton Fejzullahu är en av tre nyförvärv under sommaren.
3 av 4
Erton Fejzullahu är en av tre nyförvärv under sommaren. Foto: Robin Nordlund/SCANPIX
Målvakten Kenneth Höie en annan.
4 av 4
Målvakten Kenneth Höie en annan. Foto: Bildbyrån

Enligt media har Djurgården värvat spelare för mångmiljonbelopp den här säsongen. Men nu berättar Magnus Pehrsson sanningen för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Magnus Pehrsson tränarkarriär

2006: Sirius.

2008: Gais.

2009-2010: Ålborg, Danmark.

2011-: Djurgården.

STOCKHOLM. Med tolv nyförvärv under 2012 har Djurgården värvat mest av alla i Allsvenskan. Stockholmslaget har varit ovanligt aktiva på transfermarknaden och nu ger tränaren Magnus Pehrsson anledningen varför.

– Vi har haft en stor omsättning på spelare i år. Men mycket av det har handlat om att Djurgården har varit i bottenregionen de senaste åren. Det jag och vi vill är att bli ett topplag, säger Pehrsson till Nyheter24 och fortsätter.

– Vi vill förbättra det som redan finns i Djurgården och därför har vi successivt förändrat ganska mycket med vårt sätt att jobba, rekrytera och träna. De som har varit i Djurgården har inte passat det spel som jag vill spela, säger Pehrsson som har varit tränare i klubben i sedan våren 2011.

"Inget självändamål att byta spelare" 

Men enligt 36-åringen har det inte varit uttalat att Djurgården ska byta ut halva spelatruppen.

– Det är inget självändamål att byta spelare, det har mer handlat om att de nya spelarna har passat mitt sätt att spela fotboll bättre.

De senaste åren har varit tuffa ekonomiskt för Djurgården.

Och bara i sommar har Djurgården värvat Kenneth Höie, Erton Fejzullahu och Mattias Östberg – men enligt Pehrsson ska det inte vara några problem med ekonomin.

– Vi har samma budget som i vintras, det är befintliga pengar som vi har använt. Däremot i sommar har vi på olika sätt löst det (pengafrågan). Men jag behöver inte kommentera siffror. Jag kan ju säga så här. Det ligger inte en så stor sanning bakom de övergångssummor som har florerat i media. 

Men påverkas inte truppen av så många nyförvärv?

– Den frågan hade varit befogad för åtta månader sedan då det var störst omsättning av spelare. Nu i sommar har tre spelare kommit in och tre spelare försvunnit. Men som spelare vill du spela med så bra spelare som möjligt och vinna så mycket som möjligt. Vi har haft en bra dialog där vi har varit tydliga med allas roller i klubben, säger han.

Känner du som tränare att det blir extra press på dig med tanke på alla nyförvärv?

– I en roll som tränare och sportchef är pressen där hela tiden. Fördelen är att jag är involverad i det mesta. Jag ser det som en enorm möjlighet att jag kan göra saker utan att behöva be om lov hela tiden. Men i det här jobbet tänker man inte på pressen, i alla fall inte jag, avslutar Pehrsson.

I kväll spelar Djurgården mot Gefle på Strömvallen. Matchen börjar klockan 19.00 och sänds på Canal plus sport.

Kommentera
Kopiera länk
Dela