I kväll drabbar AIK och Elfsborg samman på Råsunda.
1 av 4
I kväll drabbar AIK och Elfsborg samman på Råsunda. - Foto: Adam Ihse/Scanpix
"Elfsborg har svårt på naturgräs."
2 av 4
"Elfsborg har svårt på naturgräs." - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
Under mötet i våras segrade Elfsborg med 1-0.
3 av 4
Under mötet i våras segrade Elfsborg med 1-0. - Foto: Adam Ihse/Scanpix
AIK-spelarna deppar efter vårens förlust.
4 av 4
AIK-spelarna deppar efter vårens förlust. - Foto: Adam Ihse/Scanpix

Nu börjar guldstriden

Det är oerhört viktiga poäng som står på spel i kvällens drabbning på Råsunda. AIK tar emot Elfsborg, vars guldform vacklat betänkligt de senaste omgångarna.


Lagens form i Allsvenskan

AIK: 

Norrköping–AIK 2–2

Djurgården–AIK 0–3

AIK-Helsingborg 2-1

Gais–AIK 0–1

AIK–Örebro 3–0

Elfsborg:

Elfsborg–GIF Sundsvall 0–0

IFK Göteborg–Elfsborg 2–1

Elfsborg–Syrianska 2–1

Häcken–Elfsborg 4–2

Elfsborg–Helsingborg 2–1

STOCKHOLM. Det börjar dra ihop sig i den allsvenska guldstriden och i kväll drabbar två av de hetaste kandidaterna samman på Råsunda när AIK och Elfsborg möts. Elfsborg delar ledningen med Häcken på 45 poäng och AIK flåsar dem i nacken med sina 43.

Elfsborg såg länge ut att ha ena vanten på Lennart Johanssons pokal men har under hösten tappat viktiga poäng och har inför kvällens match bara spelat ihop en poäng på de två senaste matcherna.

"Elfsborg har svårt på naturgräs"

Samtidigt har AIK gått som tåget och bara tappat en poäng på de fyra senaste matcher de spelat. Den enda plumpen i protokollet under september månad var förra veckans nederlag mot Napoli i Europa League. Assisterande tränaren Nebojsa Novakovic är positiv inför matchen och tror på seger.

– Vi ska försöka utnyttja det faktum att vi har hemmaplan, vi är inne i en bra fas nu. Elfsborg har svårt på naturgräs också, så vi går in starka till matchen, säger han till Nyheter24.

AIK har ett väldigt tufft spelschema under hösten i och med Europa League-spelet, där man inledde med en 0-4-förlust borta mot Napoli förra veckan. Novakovic tror att det tuffa schemat gynnar AIK.

– Förhoppningsvis är det bra för oss att spela mycket, vi är inne i det nu. Vi trivs med att spela var tredje dag, vi får bra resultat med oss. Det är klart, skulle det börja gå sämre finns det väl risk för en negativ trend, men nu går det bra.

/
AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.