Måndag 26 Sep
Stockholm

Nu börjar guldstriden

I kväll drabbar AIK och Elfsborg samman på Råsunda.
1 av 4
I kväll drabbar AIK och Elfsborg samman på Råsunda. Foto: Adam Ihse/Scanpix
"Elfsborg har svårt på naturgräs."
2 av 4
"Elfsborg har svårt på naturgräs.". Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
Under mötet i våras segrade Elfsborg med 1-0.
3 av 4
Under mötet i våras segrade Elfsborg med 1-0. Foto: Adam Ihse/Scanpix
AIK-spelarna deppar efter vårens förlust.
4 av 4
AIK-spelarna deppar efter vårens förlust. Foto: Adam Ihse/Scanpix

Det är oerhört viktiga poäng som står på spel i kvällens drabbning på Råsunda. AIK tar emot Elfsborg, vars guldform vacklat betänkligt de senaste omgångarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Lagens form i Allsvenskan

AIK: 

Norrköping–AIK 2–2

Djurgården–AIK 0–3

AIK-Helsingborg 2-1

Gais–AIK 0–1

AIK–Örebro 3–0

Elfsborg:

Elfsborg–GIF Sundsvall 0–0

IFK Göteborg–Elfsborg 2–1

Elfsborg–Syrianska 2–1

Häcken–Elfsborg 4–2

Elfsborg–Helsingborg 2–1

STOCKHOLM. Det börjar dra ihop sig i den allsvenska guldstriden och i kväll drabbar två av de hetaste kandidaterna samman på Råsunda när AIK och Elfsborg möts. Elfsborg delar ledningen med Häcken på 45 poäng och AIK flåsar dem i nacken med sina 43.

Elfsborg såg länge ut att ha ena vanten på Lennart Johanssons pokal men har under hösten tappat viktiga poäng och har inför kvällens match bara spelat ihop en poäng på de två senaste matcherna.

"Elfsborg har svårt på naturgräs"

Samtidigt har AIK gått som tåget och bara tappat en poäng på de fyra senaste matcher de spelat. Den enda plumpen i protokollet under september månad var förra veckans nederlag mot Napoli i Europa League. Assisterande tränaren Nebojsa Novakovic är positiv inför matchen och tror på seger.

– Vi ska försöka utnyttja det faktum att vi har hemmaplan, vi är inne i en bra fas nu. Elfsborg har svårt på naturgräs också, så vi går in starka till matchen, säger han till Nyheter24.

AIK har ett väldigt tufft spelschema under hösten i och med Europa League-spelet, där man inledde med en 0-4-förlust borta mot Napoli förra veckan. Novakovic tror att det tuffa schemat gynnar AIK.

– Förhoppningsvis är det bra för oss att spela mycket, vi är inne i det nu. Vi trivs med att spela var tredje dag, vi får bra resultat med oss. Det är klart, skulle det börja gå sämre finns det väl risk för en negativ trend, men nu går det bra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.