Stenhård fajt om bollen. - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Victor Claesson jublar efter sitt 1-0. - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
AIK firar kvitteringen.
AIK firar kvitteringen. - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Delad pott i guldmatchen

Det var inga fingrar emellan som gällde på Råsunda ikväll. Det var en stenhård kamp mellan AIK och Elfsborg som rättvist slutade 1-1 efter mål av Victor Claesson och Martin Lorenzson.

AIK - IF Elfsborg 1-1 (0-1)

Målen: 0-1 (24') V. Claesson, 1-1 (57') M. Lorenzson

Varningar AIK: D. Majstorovic (25'), I. Moro (44'), K. Karikari (61'), M. Lorenzson (63')

Varningar IFE: V. Claesson (31'), A. Klarström (31'), O. Hiljemark (45'). A. Svensson (45')

----------

ÖVRIGA RESULTAT

Åtvidaberg - Djurgården 2-1 (0-0)

Örebro - IFK Norrköping 0-1 (0-0)

Gif Sundsvall - Gefle 0-1 (0-0)

Mjällby - Kalmar FF 1-0 (1-0)

STOCKHOLM. Matchen började utan att lagen hade några jättechanser. I den 24:e minuten ledde AIK-slarv till Elfsborgs ledningsmål. Niklas Hult sköt ett skott från kanten som Ivan Turina fick en hand på, men Daniel Majstorovic stod och sov istället för att rensa bort bollen och Victor Claesson kunde glidtackla in bollen i mål.

– Jag såg honom inte ens, sa Majstorovic till C More i paus.

AIK låg på för en kvittering och hade bland annat en ribbträff i den 33:e minuten och en boll som sånär var var över linjen i den 40:e, men gick till halvtidsvila med ett mål i baken. Slutet av halvleken präglades av tufft spel och Anders Svensson var riktigt irriterad på domare Martin Hansson.

AIK började andra halvlek bäst och i den 57:e minuten dundrade Martin Lorentzson in 1-1 på en riktig kanon från 30 meters håll. Därefter var det kamp och åter kamp mellan de båda guldkandidaterna. Hela matchen präglades av hårt och tufft spel, totalt delades åtta gula kort ut under matchen.

– Det känns tråkigt att vi inte vinner matchen. Vi är ett hemmalag som ligger på och vill vinna och de är ett trött bortalag som vill ha en poäng med sig hem, sa AIK-tränaren Andreas Alm efter matchen.