Här är Martin Mutumbas Instagram-inlägg.
1 av 3
Här är Martin Mutumbas Instagram-inlägg. - Foto: SCANPIX/@showarenmutumba/Faksimil
Bojan Djordjic kallade Bo Hansson för
2 av 3
Bojan Djordjic kallade Bo Hansson för - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Även Henok Goitom har visat missnöje mot Bosse Hansson.
3 av 3
Även Henok Goitom har visat missnöje mot Bosse Hansson. - Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

"Synd om Bosse och hans dinosaurievänner"

Bosse Hansson kallade AIK-spelare svartingar i samband med matchen mot Gefle. Flera spelare har uttalat sig i media, nu även Martin Mutumba.


STOCKHOLM. Martin Mutumba ger sig in i kritiken mot Bosse Hansson uttalanden i matchen mot Gefle. Den gamla TV-profilen sa vid flertalet tillfällen ordet "svarting", vilket har blossat upp i en mediestorm. Bosse Hansson själv ser inget nedvärderande i sitt ordval. AIK har portat honom från pressläktaren och flera spelarna har uttalat sig om utspelet. Näste man på tur är Martin Mutumba.

– Jag tycker synd om sådana som honom och hans dinosaurievänner för jag har sagt det förut, vi invandrare är här för att stanna, så hata hur mycket ni vill, skriver han på Instagram.

"Dinosaurien Hansson"

Mutumba skriver även att han inte vill uttala sig om "dinosaurien Hansson" i media då han inte vill att det han säger ska misstolkas. Istället väljer han att använda sig av sociala medier för att få ut sin åsikt.

– Men jag ska inte leka dum och säga att det bara är Hansson som är en dinsosaurie, det finns många på Råsunda som säger värre saker saker än svarting när jag förlorar bollen eller gör något dåligt. Det trodde jag inte när jag växte upp och jag var blind. Men jag fick höra grova saker 2010 när det blåste som mest i AIK, skriver han.

En hälsning till hatarna

Han tycker att det är beklagligt att Hansson uttalar sig som han gör eftersom det finns spelare i AIK:s trupp från flera olika etniska grupper.

– Inte en svarting till? Det var ändå den där svartingen som tog oss vidare i Europa League i Moskva. Och då har du ändå fullt med svartingar, andra färger och svenskar i AIK som gör klubben så stor som den är.

Han avslutar med att skicka ut en hälsning till alla de som delar Hanssons åsikter:

– Men för sista gången: Alla dinosaurier, sluta tro att du kan säga svarting, neger eller några andra ord och tro att vi inte tar åt oss, skriver Martin Mutumba på Instagram.

/
AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!