Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vi ska vara en av de ledande klubbarna i allsvenskan"

Christoffer Nyman är en av talangerna som ska hålla kvar IFK Norrköping på övre halvan av tabellen.
1 av 2

Christoffer Nyman är en av talangerna som ska hålla kvar IFK Norrköping på övre halvan av tabellen.

Stefan Jerrevång / Stefan Jerrevang/Scanpix

Tränaren Janne Andersson gläds åt ett nytt kontrakt med klubben.
2 av 2

Tränaren Janne Andersson gläds åt ett nytt kontrakt med klubben.

SCANPIX SWEDEN

Sport | 24/03/2013 10:04

Den allsvenska premiären närmar sig med stormsteg. Därför passar Nyheter24 på att ta tempen på alla lag – nu dags för IFK Norrköping som inte tagit guld sedan 1989, men som äntligen kanske har lyckats komma på rätt köl igen.

Ett förlängt kontrakt med tränaren Janne Andersson och en talang med solklara mål att förbättra sig verkar tala för Pekinglaget. En femteplats i förra årets tabell stärker ännu mer. Målet för IFK Norrköping är att ligga bland de åtta främsta. 

– Vår vision är att vara en av de ledande lagen i svensk fotboll. Vi har bra resultat i ryggen från försäsongen, och har som ambition att utveckla många nya, unga spelare från klubben. Det finns väldigt många bra unga spelare i IFK Norrköping, säger Andersson till Nyheter24

"Jag springer väldigt mycket"

En av dessa talanger som hoppas på att blomma ut under årets säsong, förutsatt att han förblir skadefri, är Christoffer Nyman

– Det har känts väldigt bra under försäsongen, jag har goda förhoppningar även fast konkurrensen i IFK är hård, vi har fyra bra anfallare. 

Nyman berättar att han fortfarande har mycket att lära. Allt kan förbättras. Men styrkan ligger i löpningen och snabbheten. 

– Jag springer väldigt mycket på planen, men jag vill hela tiden förbättras på alla mina egenskaper. Allt kan alltid bli bättre. 

Förlängt kontrakt till 2016

Klubben har sedan länge velat förlänga med Andersson, han valde att fundera långt in på våren. Först två veckor innan premiären skrev han på kontrakt till 2016. 

– Jag kom fram till att det kändes helt rätt, jag trivs bra med mina kollegor och de trivs bra med mig. Det kändes skönt att få kontraktet klart innan allsvenskan började. 

Nyman, som har kontrakt till 2015, är noga med att säga att hela laget är i god form, inte bara han själv.

– Vi är ett bra lag, ett lag att räkna med i den övre halvan av tabellen. Vi har inte torskat en match under försäsongen. Vi kämpar verkligen för varandra och är riktigt jobbiga att möta.

Fotboll till trots – favoritsporten är basket

Han kallas för "Totte", eftersom idolen är Francesco Totti. Men han ser ingen större likhet mellan honom själv och Roma-spelaren. 

– Nja, lika är vi nog inte. Han är en komplett fotbollsspelare, så smart, så bra förstatillslag. En häftig spelare att kolla på!

På Norrköpings hemsida står det att din favoritsport är basket? 

– Grejen var ju att jag inte kom på något, det stod att man inte fick skriva fotboll. Så jag tog basket. 

Har du spelat basket?

– Nej, haha.