Måndag 19 Apr
Stockholm

Blåvitts stjärna borta fem månader

Augustinsson kom till IFK Göteborg från <br>Brommapojkarna inför årets säsong.
1 av 3
Augustinsson kom till IFK Göteborg från <br>Brommapojkarna inför årets säsong. Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
– Jag har alltid gillat klubben. Har kollat mycket klipp och det är en grymt skön känsla att lyssna på "Snart skiner Poseidon" samtidigt som spelarna går in på Gamla Ullevi, sa Augustinsson till klubbens hemsida efter att värvningen blev officiell.
2 av 3
– Jag har alltid gillat klubben. Har kollat mycket klipp och det är en grymt skön känsla att lyssna på "Snart skiner Poseidon" samtidigt som spelarna går in på Gamla Ullevi, sa Augustinsson till klubbens hemsida efter att värvningen blev officiell. Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Augustinsson, här i sin gamla klubb Brommapojkarna.
3 av 3
Augustinsson, här i sin gamla klubb Brommapojkarna. Foto: © Bildbyrån / Björn Tilly

IFK-talangens skada är värre än befarat. Den tidigare beräknade rehabiliteringstiden på fem veckor har nu ökat rejält – till hela fem månader.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ludwig Augustinsson

Ålder: 18 år.

Position: Ytterback.

Historia: Kom till IFK Göteborg från Brommapojkarna inför allsvenska säsongen 2013.

IFK Göteborgs nyförvärv och stora löfte inför säsongen, Ludwig Augustinsson kan ha fått säsongen förstörd – knäskadan han drog på sig i U21-matchen mot Portugal är allvarligare än vad läkarna först trodde. 

Efter att först ha fått beskedet om att rehabiliteringstiden var fem veckor har det nu eskalerat till hela fem månader. 

Göteborgs sjukgymnast Fredrik Larsson sa tidigare i veckan till Göteborgs-Posten att skadan kunde ha varit mycket värre. 

– Det är tråkigt men med den skademekanismen som var så kan man säga att i diagnostombolan så är det här en vinstlott, säger han till gp.se.

"Oerhört trist, givetvis"

Det visar sig nu alltså att skadan är värre än befarat, och läkarna har tvingats att sy ihop menisken. 

– Det innebär att han blir borta någonstans kring fem månader. Oerhört trist givetvis. Om man kan tala om något positivt i sammanhanget är det att knät i övrigt såg bra ut och att det inte fanns några brosk– eller korsbandsskador, säger Larsson nu till klubbens hemsida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela