Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Häckens skyttekung: "Jag är aggressiv som Lavezzi"

- 31/03/2013, 11:06 -
Häckens nye anfallsstjärna, Moestafa El Kabir, kan ta hem skytteligan i år.
1 av 4

Häckens nye anfallsstjärna, Moestafa El Kabir, kan ta hem skytteligan i år.

© Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN

Martin Ericsson sägs ha ett bra samspel med Moestafa El Kabir och kan bli en viktig del i Häckens väg mot årets allsvenska vinst.
2 av 4

Martin Ericsson sägs ha ett bra samspel med Moestafa El Kabir och kan bli en viktig del i Häckens väg mot årets allsvenska vinst.

© Bildbyrån / Daniel Stiller / Bildbyrån

BK Häckens tränare Peter Gerhardsson: "Jag ser upp till Kalmar".
3 av 4

BK Häckens tränare Peter Gerhardsson: "Jag ser upp till Kalmar".

© Bildbyrån / Daniel Stiller

Gerhardsson hyllas här i slutet av fjolårets säsong, då Häcken slutade på en andraplats i allsvenskan.
4 av 4

Gerhardsson hyllas här i slutet av fjolårets säsong, då Häcken slutade på en andraplats i allsvenskan.

© BildbyrŒn / BILDBYRN

Den allsvenska premiären närmar sig med stormsteg. Därför passar Nyheter24 på att ta tempen på alla lag – och vi har nu kommit fram till det sista laget i artikelserien. De vi tror kommer ta hem hela rasket – BK Häcken.

Moestafa El Kabir sägs vara mannen som kommer att lägga beslag på förstaplatsen i allsvenskans skytteliga 2013. Den tidigare Mjällbyanfallaren trivs i Göteborg, men vill inte bli jämförd med förra årets skyttekung Waris Majeed.

– Jag gillar inte att jämföras med honom. Självklart gjorde han det riktigt bra, men han hade inte kunnat göra det utan sina lagkamrater. Jag har samma lagkamrater, men spelar på ett annat sätt än honom, säger han till Nyheter24

Känner du att detta kan bli ditt år?

– Jag känner att det kan bli det. Jag har hamnat i rätt lag, och det känns riktigt bra, men jag kan ha fel, man vet aldrig.

När de allsvenska tränarna fick tippa under upptaktsträffen trodde endast Brommapojkarnas tränare Robert Björknesjö att Häcken skulle stå som vinnare. Åtta tränare trodde på Elfsborg

Vad har ni för förhoppningar inför säsongen? 

– Gör vi vårt bästa hela säsongen kan det gå väldigt bra, men man vet ju aldrig hur det är med skador, kontrakt som går ut och sånt där. Allt kan hända. Men jag tycker vi är lite outsiders till guldet, det njuter jag av. 

"Vi fick vad vi ville ha"

Häckens tränare Peter Gerhardsson är nöjd med värvningen av El Kabir, och tror att han kommer ge laget vad de vill ha. 

– Han har kommit in väldigt bra och snabbt i spelargruppen. Vi tog hit honom för att vi ville ha en djupledsspelare med bra kvalitéer både offensivt och defensivt, och det har vi fått, säger han till Nyheter24. 

Vad säger du om att Nyheter24 tippar er som vinnare av årets allsvenska?

– Det finns åtta-tio lag som har möjlighet att lyckas, och vi är helt klart ett av de lagen. Ju högre upp man kommer i dessa listor, desto bättre. Det är ett bevis på att vi har gjort någonting bra. 

Är det i år ni ska kulminera? 

– Haha, kanske. Vi vill bygga en stabil grund, och förhoppningsvis kan det ta oss hela vägen. Men om det sker i år, nästa år eller året efter det vet jag inte. 

Du har tidigare nämnt Kalmar FF som din förebild, varför? 

– När de vann guld pratade de om sig själv som bönder. Ingen trodde på dem. Men de bestämde sig för att de var ett bra lag, sen malde de på. Ett flexibelt spel, bra omställningar och möjlighet att även etablera spel. Kalmar visade att man inte behöver ha stora löner eller spelare för att lyckas.

Kan leda laget till guld

Det återstår att se om El Kabir kan nå skytteligasegern, och kanske även leda sitt Häcken till lagets första allsvenska guld. På frågan om vilken stor fotbollsspelare han liknar svarar han:

– Haha, det var en svår fråga. Men jag säger Lavezzi. Han är lite aggressiv, som alla vet. En snabb spelare som gör sina mål och ofta går i djupled. Honom liknar jag.