Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Thomsson om doldisen på mittfältet: "Han kommer explodera i år"

- 29/03/2013, 14:27 -
– Vi vill etablera oss i allsvenskan, säger Östers <br>tränare Andreas Thomsson.
1 av 3

– Vi vill etablera oss i allsvenskan, säger Östers <br>tränare Andreas Thomsson.

Stefan Jerrevang/Bildbyrån

Thomsson trot att Vlado Zlojutro, ny i Öster, kan slå <br>igenom stort i årets allsvenska.
2 av 3

Thomsson trot att Vlado Zlojutro, ny i Öster, kan slå <br>igenom stort i årets allsvenska.

© BildbyrŒn / Pontus Ferneman

Östers nya hemmaplan, Myresjöhus Arena.
3 av 3

Östers nya hemmaplan, Myresjöhus Arena.

Mikael Fritzon/Scanpix

Den allsvenska premiären närmar sig med stormsteg. Därför passar Nyheter24 på att ta tempen på alla lag – denna gång har det blivit dags för Öster. Med en ny tränare, ny arena och möjligen en ny allsvensk joker tar de sig an sin första allsvenska säsongen sedan 2006.

Östers IF gör 2013 sin 33e säsong i allsvenskan. Senast man vann guld var dubbelåren 1980 och 1981. Nu är det dags igen – på en ny hemmaplan, och med en ny tränare. Myresjöhus Arena stod klart i september förra året och är redo för allsvenskt spel. Tränaren Andreas Thomsson, tidigare Åtvidaberg, skrev på för Öster i december 2012.

Är du nervös? 

– Nejdå, det är jag inte. De senaste träningarna har vi gjort riktigt bra, och vårt träningsläger i Turkiet flöt på fantastiskt. Vi ska bara hålla ut de sista dagarna fram till premiären, hålla oss ifrån skador och sjukdomar. Vi har verkligen längtat efter att få tävla igen! 

Vad tar du med dig från Åtvidaberg till Öster? 

– Jag tar med mitt sätt att coacha. Alla lag är ju olika, så man får anpassa. I Öster har vi en bra samklang i laget, vi är fysiskt starka. 

Vad har ni för mål för säsongen?

– Vi vill etablera oss i allsvenskan. Våra förhoppningar är att hamna bland de tolv främsta, och det tror jag att vi klarar av. Allsvenskan är en jämn serie. 

Thomsson har tidigare haft en spelarkarriär i Kalmar FF och i höstas var det tal om att han eventuellt skulle ta över efter Nanne Bergstrand, något som han nu dementerar. 

– Nej, det kommer inte ske. Jag har helt fokus på Öster, jag trivs bra här. Det är så långt borta med Kalmar, man tänker inte ens i de banorna. I alla fall inte jag. 

Hur är Växjö som fotbollsstad? 

– Det är en idrottsstad, verkligen! Stort intresse, mycket folk på träningsmatcherna och när vi spelat cupen. Det finns ett sug efter fotbollen, helt klart. 

"De ska vinna"

Thomsson håller inte med i Nyheter24s tippning med Öster på en 14e plats och Elfsborg som fyra. 

– Då tror jag att ni har två fel. Jag tycker att Elfsborg har den bredaste och bästa truppen. En bra tränarstab, med tänket att ett lag inte vinner allsvenskan två år i rad mot sig. De ska egentligen vinna med den truppen de har. 

Vem i Öster kan slå igenom i år? 

– Vlado Zlojutro. Han är en riktigt dribbler. En avig spelare som sticker ut i matcher för publiken. Jag hoppas och tror att han kommer att explodera i allsvenskan i år! Han är en sån som är lite okänd. Lite Joker.