Måndag 21 Jun
Stockholm

AIK-supportrarnas hat mot Mohamed Bangura

1 av 11
2 av 11
3 av 11
4 av 11
5 av 11
6 av 11
7 av 11
8 av 11
9 av 11
10 av 11
11 av 11

"Bangura har sålt sig som en hora". AIK-supportrarna överöste Mohamed Bangura med hatramsor till följd av den infekterade övergången till Elfsborg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Elfsborg–AIK 2–2 (0–0)

0–1 Nabil Bahoui (53)

1–1 James Keene (55)

1–2 Henok Goitom (61)

2–2 James Keene (75).

BORÅS. Dagens hetaste allsvenska match ägde rum i Borås.

Hemmalaget Elfsborg tog emot AIK och snacket på förhand kom mångt och mycket att handla om en enda spelare: Mohamed Bangura, tidigare i AIK men numera i Elfsborg.

En infekterad övergång som har skapat stort vrede bland AIK-supportrarna.

Mohamed Bangura började på bänken men i 78:e minuten ersatte han Lasse Nilsson vid ställningen 2-2. Borås Arena intog en sällan skådad ljudkullis signerad de tillresta AIK-supportrarna. Enligt C More noterades då en ljudnivå på hela 109 decibel – högst på alla arenor i premiäromgången. 

Nära att avgöra

Solnalagets supportrar skanderade "Du kan dra åt helvete" och att "Bangura har sålt sig som en hora". Man passade senare på att kasta in saker på planen – riktade mot Bangura.

Mot slutet av matchen hade Bangura flera bra lägen – bland annat en cykelspark i minut 87 – att vinna matchen åt Elfsborg men förblev mållös.

"Känslosamt"

Efteråt lyfte Bangura på axlarna angående hatet från AIK-fansen.

– Det är bara kul, jag ler bara åt det. Jag kan bara njuta av det. Det var känslosamt men jag måste bara le åt det. Jag visste att det skulle vara så här, säger Bangura i C More – och får sedan en kram av AIK-anfallaren Henik Goitom.

AIK-tränaren Andreas Alm noterade det enorma trycket på läktaren.

– Vi vann den matchen som var på läktaren men lyckades in hålla 2-1-ledningen. Men vi är igång i alla fall, konstaterade Alm i C More.

I stället blev det James Keene som med sina två mål tog revansch efter att ha blivit ratad av Djurgården och återvänt till Elfsborg.

– Härligt för James med två fina mål, myste Elfsborgstränaren Jörgen Lennartsson.


Kommentera
Kopiera länk
Dela