AIK-fansen får äntligen inviga sin nya arena.
1 av 4
AIK-fansen får äntligen inviga sin nya arena. - Foto: SCANPIX SWEDEN
AIK-Syrianska spelar på söndagen och trycket väntas bli stort.
2 av 4
AIK-Syrianska spelar på söndagen och trycket väntas bli stort. - Foto: SCANPIX SWEDEN
AIK spelade 2-2 mot guldkandidaten i den allsvenska premiären.
3 av 4
AIK spelade 2-2 mot guldkandidaten i den allsvenska premiären. - Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic hade stor show senast de engelska journalisterna var på besök i Sverige.
4 av 4
Zlatan Ibrahimovic hade stor show senast de engelska journalisterna var på besök i Sverige. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

AIK:s uppmaning: "Kom hit, vi ska visa er"

Vid premiärmatchen på Friends Arena möttes de engelska journalisterna av tystnad. Den här gången kommer de att mötas av minst 40 000 passionerade AIK-fans.


Allsvenskan omgång 2

Åtvidaberg–Malmö FF

AIK–Syrianska FC 

IFK Göteborg–Brommapojkarna

Kalmar–Häcken 

Halmstad–Elfsborg 

Norrköping–Gefle

Djurgården–Mjällby

Öster–Helsingborg

STOCKHOLM. Friends Arena invigdes i och med matchen mot England i november förra året. Trots en överjordisk insats av en viss Zlatan Ibrahimovic och en vinst med 4-2 var publikens engagemang pinsamt lågt. 

På söndag är det dags för allsvensk premiär på arenan då AIK gästas av Syrianska. 38 000 biljetter är redan sålda och i ett brev, som Aftonbladet har tagit del av, till engelska krönikörer uppmanar AIK:s vd Thomas Edselius engelsmännen att komma tillbaka.

"Den här gången blir det annorlunda"

”De säger att du aldrig får en andra chans att göra ett första intryck. Det är sant. Vi vill ändå att ni ska ge den nya arenan en ny chans och ett första AIK-intryck.", skriver Edselius i brevet och fortsätter:

"Den här gången kommer det definitivt att bli annorlunda."

"Jag tror de kommer"

Thomas Edselius skrev i brevet att 50 000 fans skulle ta sig till arenan. Brevet skickades till ett flertal engelska krönikörer och reportrar i hopp om att ändra deras bild av Sveriges största fortbollsanläggning.

– Jag var på Friends Arena och undrade varför det lät så lite. Man fick inte i gång publiken. Det kändes annorlunda mot hur en AIK-match är när den är som bäst. Därför skrev jag brevet, säger Edselius till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag tror de kommer.

På söndag klockan 15.00 spelas matchen och förväntningarna är förstås stora. Thomas Edselius har gjort sitt för att piska upp dramatiken.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.