AIK-huliganer kopplas till Hells Angels

- 09/04/2013, 07:49 -
Hells Angels kopplas till Firman Boys.
1 av 4

Hells Angels kopplas till Firman Boys.

Falangens banderoll under en marsch i Borås.
2 av 4

Falangens banderoll under en marsch i Borås.

© Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN

Johan Segui.
3 av 4

Johan Segui.

Jens L'Estrade / SCANPIX

Björn Eriksson.
4 av 4

Björn Eriksson.

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Den ökända grupperingen "Firman Boys" kopplas till organiserad brottslighet och mc-gänget Hells Angels. Det avslöjas i Uppdrag Gransknings program på onsdagen.

STOCKHOLM. Fotbollsklubben AIK har nära samröre med huliganfalangen "Firman Boys" och de i sin tur har medlemmar som kopplas till Hells Angels. Detta är några av uppgifterna som kommer att presenteras i onsdagens Uppdrag Granskning.

Enligt Aftonbladet visar programmet hur Firman har täta kontakter med AIK:s styrelse.

Utredaren: "Jag är bekymrad"

När Björn Erikssons utredning om idrottsrelaterat våld presenterades i mars var den "kriminella infiltrationen" något han varnade för. Han vill inte kommentera uppgifterna om AIK men uttalar sig ändå mer specifikt kring kriminella nätverk inom fotbollen.

– Jag är bekymrad över att mc-klubbar har börjat intressera sig för att gå in i idrottsklubbar, säger han till Aftonbladet.

Ordföranden var med i Hells Angels

AIK Fotbolls ordförande Johan Segui har tidigare berättat om sin bakgrund i Hells Angels. Under åren 1990-1992 var han även ordförande för supporterföreningen Black Army.

– Jag lämnade Hells Angels 1999 och mitt medlemskap där hade aldrig något med AIK att göra eller vice versa. Den är en del av min historia och har format mig som person, good and bad, sa han till Svenska Dagbladet förra året.

Uppdrag Granskning sänds i SVT1 klockan 20.00 på onsdagen.