Disciplinnämndens ordförande tycker att nät borde finnas på samtliga allsvenska arenor.
1 av 3
Disciplinnämndens ordförande tycker att nät borde finnas på samtliga allsvenska arenor. - Foto: Scanpix
Disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger.
2 av 3
Disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger. - Foto: © Bildbyrån / Arne Forsell
Djurgårdens ordförande Tommy Jacobson är orolig för stora ekonomiska förluster för Djurgården efter läktarskandalen.
3 av 3
Djurgårdens ordförande Tommy Jacobson är orolig för stora ekonomiska förluster för Djurgården efter läktarskandalen. - Foto: SCANPIX SWEDEN

"Ett alternativ är omspel från början"

Disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger säger att matchen kan komma att spelas om från början, och då från ställning 0–0. Han har även givit förslag på nät runt samtliga allsvenska arenor – för att råda bot på läktarskandalerna. Men Djurgårdens skada är redan skedd, och nu kan man åka på en rejäl ekonomisk smäll.


Detta har hänt

I matchen mellan Djurgården och Mjällby kastades flera föremål in på planen efter Mjällbys 0–1. 

Matchen avbröts efter lång överläggning.

Nu beslutar disciplinnämnden om matchen ska spelas om.

Om disciplinnämnden bestämmer att matchen ska spelas om är det upp till tävlingskommittén att besluta när den ska spelas om. 

STOCKHOLM. Sverige väntar fortfarande på svenska fotbollsförbundets disciplinnämnds beslut om matchen mellan Djurgården och Mjällby ska spelas om eller inte. Nu öppnar ordförande Khennet Tallinger för en ny lösning på problemet

– Ett alternativ är omspel från början, säger han.

Beslut om detta väntas komma på fredag. 

Planer på att införa nät

Han har också uttalat sig om en eventuell långsiktig lösning på problemet med att det till exempel kastas in föremål på planen. 

Tallinger var under tisdagen på plats i Dortmund för att se Champions league-mötet mellan Borussia Dortmund och Malaga, och inspirerades där av arenans nät runt planen. Detta tycker han ska införas i Sverige – för att få stopp på läktarskandalerna. 

– Jag tycker det är ett alternativ att skriva in i säkerhetsföreskrifterna att vi ska ha nät på så många allsvenska arenor som möjligt – i förebyggande syfte, säger Tallinger till Sveriges Radio och fortsätter:

– Här i Dortmund har de ett stort nät som klär in planen, och det fungerar alldeles utmärkt. Nätet försämrar inte sikten, säger han.

Svidande förluster ekonomiskt

Om disciplinnämnden beslutar att matchen inte ska spelas om och att Mjällby därmed får en 0–3-vinst, kan det bli stora ekonomiska skador för Djurgården. Publiken på plats bör få en ersättning. 

– Jag kan inte säga hur exakt, men vi måste absolut kompensera det på något sätt, säger Djurgårdens ordförande Tommy Jacobson till Sportbladet

Jacobson talar om stora ekonomiska förluster för Djurgården. 

– Bara för att göra ett snabbt överslag på 100 kronor gånger 10 000 så är det en miljon i intäkter, bara för att få en känsla. Det är rätt mycket pengar!

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

1 timme sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.