Miiko Albornoz är åter klar för spel för Malmö FF.
Miiko Albornoz är åter klar för spel för Malmö FF. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Efter domen: Albornoz kan spela mot Öster

Den tidigare avstängde MFF-spelaren Miiko Albornoz är tillbaka för eventuellt spel mot Öster.


Detta har hänt

Sommaren 2012:Albornoz får kontakt med 14-åringen via Facebook. Börjar att prata om sex via sms trots att flickan var 14 år och sa att hon var oskuld.

8 november: Albornoz har sex med 14-åringen. Det avslöjas senare på flickans skola och polisanmäls.

17 november: Albornoz tas in för förhör. Erkänner att han haft sex med flickan. Anhålls misstänkt för våldtäkt mot barn.

8 januari: Åtalas misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn. Tar timeout från fotbollen i Malmö FF.

12 januari: Döms till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn. Får komma tillbaka och träna med MFF men blir avstängd från alla matcher i två månader framåt. 

Miiko Albornoz, som i början på året dömdes för sexuellt utnyttjande av barn, är nu tillbaka i Malmö FF och redo för spel. Klubben har givit honom tillåtelse att spela från och med 22 april. 

– Jag har blivit bra bemött av mina lagkamrater och klubben. De har tagit omhand om mig på ett bra sätt och det är jag tacksam över. Självklart har den här perioden varit väldigt tuff för mig, säger han och fortsätter:

Allt som har hänt har varit väldigt jobbigt. Jag har varit ledsen och väldigt ångerfull för det som jag gjort, säger Albornoz på presskonferensen. 

Kommer ge läxhjälp

På presskonferensen kom frågan upp om vad Miiko och laget ska göra för att på bästa sätt visa sin ånger inför detta. Malmös vd Per Nilsson sa då att många spelare i laget kommer bland annat att besöka barnsjukhus, ge läxhjälp till barn och stå för andra samhällsinsatser, i den gruppen ingår Albornoz. 

Utdrag från pressmeddelandet: 

"Efter att Malmö FFs spelare Miiko Albornoz dömts till villkorlig dom för brott i februari i år har klubben beslutat att den tidigare överenskomna time-outen på minst två månader kommer att hävas formellt fr o m matchen mot Öster den 22 april. Det är nu den sportsliga ledningen som får ansvaret för att successivt göra honom redo för en eventuell comeback."

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.