Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter domen: Albornoz kan spela mot Öster

- 10/04/2013, 15:30 -
Miiko Albornoz är åter klar för spel för Malmö FF.

Miiko Albornoz är åter klar för spel för Malmö FF.

SCANPIX SWEDEN

Den tidigare avstängde MFF-spelaren Miiko Albornoz är tillbaka för eventuellt spel mot Öster.

Miiko Albornoz, som i början på året dömdes för sexuellt utnyttjande av barn, är nu tillbaka i Malmö FF och redo för spel. Klubben har givit honom tillåtelse att spela från och med 22 april. 

– Jag har blivit bra bemött av mina lagkamrater och klubben. De har tagit omhand om mig på ett bra sätt och det är jag tacksam över. Självklart har den här perioden varit väldigt tuff för mig, säger han och fortsätter:

Allt som har hänt har varit väldigt jobbigt. Jag har varit ledsen och väldigt ångerfull för det som jag gjort, säger Albornoz på presskonferensen. 

Kommer ge läxhjälp

På presskonferensen kom frågan upp om vad Miiko och laget ska göra för att på bästa sätt visa sin ånger inför detta. Malmös vd Per Nilsson sa då att många spelare i laget kommer bland annat att besöka barnsjukhus, ge läxhjälp till barn och stå för andra samhällsinsatser, i den gruppen ingår Albornoz. 

Utdrag från pressmeddelandet: 

"Efter att Malmö FFs spelare Miiko Albornoz dömts till villkorlig dom för brott i februari i år har klubben beslutat att den tidigare överenskomna time-outen på minst två månader kommer att hävas formellt fr o m matchen mot Öster den 22 april. Det är nu den sportsliga ledningen som får ansvaret för att successivt göra honom redo för en eventuell comeback."