Torsdag 17 Jun
Stockholm

Dubbelspelet: Så bluffade AIK-basen om Firman

AIK FF:s ordförande Johan Segui sa en sak till media – och en annan till Firman Boys 2010.
1 av 3
AIK FF:s ordförande Johan Segui sa en sak till media – och en annan till Firman Boys 2010. Foto: BILDBYRÅN/SCANPIX
AIK fick böta 600 000 för Firmans attack mot Levski Sofias buss 2010.
2 av 3
AIK fick böta 600 000 för Firmans attack mot Levski Sofias buss 2010. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Stahre "måste man markera mot" skriver "Johan Höglund" på ett stängt forum på Sverigescenen.
3 av 3
Stahre "måste man markera mot" skriver "Johan Höglund" på ett stängt forum på Sverigescenen. Foto: Tomas Oneborg/SCANPIX

Kopplingarna mellan AIK-ledningen och Firman Boys blir bara fler och fler. Enligt Expressen har AIK FF:s ordförande Johan Segui givit ett budskap till media – och ett annat till huliganföreningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

Hot, våld och infiltration, vågorna efter Uppdrag gransknings avsnitt "Hotet inifrån" om hur huliganföreningen Firman Boys har nästlat sig ända in i styrelserummet hos AIK har engagerat många. 

Det stora avslöjandet i programmet var främst att en ungdomstränare i AIK, samma person som bär pseudonymen "Johan Höglund" till boken "En av grabbarna", fortfarande är aktiv i Firman Boys.

Men även uppgifterna om hur de har infiltrerat sig in och påverkar beslut i styrelsen upprör många.

Under torsdagen gick Höglund ut på AIK:s hemsida och talade ut om hans roll i Firman Boys. Han säger att: "Jag snarare agerat fredsmäklare än den krigsherre jag framställts som." 

STOCKHOLM. När AIK mötte Levski Sofia i Europa League 2010 attackerade Firman Boys bulgarernas spelarbuss med gatustenar. Något som kostade AIK 600 000 kronor i böter. Upprört skickade då Johan Segui ett pressmeddelande i AIK:s namn:

"Vi kommer att utkräva skadestånd av de som orsakar AIK skada, vi kommer att tillämpa uteslutning ur klubben och vi kommer att förbjuda dessa individer under lång tid att få tillträde till våra arenor."

Men till Firman Boys var budskapet något annat. Enligt Expressen, som har fått ta del av ett låst forum på Sverigescenen, ska pseudonymen "Johan Höglund" skrivit följande på forumet till Firman Boys-medlemmar:

"AIK kommer inte jaga sina egna"

"Har diskuterat saken med Segui och han bekräftar det jag tänker och ber oss att 'läsa mellan raderna' och förstå att AIK inte kommer att jaga sina egna supportrar."

Höglund hyllar även Segui.

 "Det jag vet är att Segui kompromisslöst gör det han tror är bäst för AIK."

Någon som inte uppskattas av Firman Boys är dock den före detta guldtränaren Mikael Stahre. Samma person som Nyheter24 under torsdagen publicerade festbilder tillsammans med Firman Boys-medlemmar.

"Stahre är en rätt fåfäng jävel man måste markera mot"

Enligt Expressen skrev Höglund, som under torsdagen talade ut på AIK:s hemsida, ett inlägg till en person i IFK Göteborgs huliganförening Wisemen:

"Hur går resonemanget och tålamodet bland er i WM? Han har ju en del kontakt med AIK-folk fortfarande och verkar ta er lite för givet av de rapporter jag hör. Han lär senaste veckan ha uttryckt att 'det var skönt att träna en klubb som inte hade FB i styrelsen'. Det tyder på att han tvivlar på om ert engagemang är lika starkt som vårt. Jag har en del erfarenhet av Micke då vi suttit i en del samtal. Det är en rätt fåfäng jävel som man måste markera mot."

Stahre vill dock inte kommentera "rykten" enligt Expressen.  

Kommentera
Kopiera länk
Dela