1 av 3
- Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Vi kommer till chanserna men är inte riktigt 100, vi måste få bättre fokus på avsluten, säger Fejzullahu till Nyheter24.
2 av 3
Vi kommer till chanserna men är inte riktigt 100, vi måste få bättre fokus på avsluten, säger Fejzullahu till Nyheter24. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
En flaska som kastades in på planen i Djurgårdens match mot Mjällby plockas upp.
3 av 3
En flaska som kastades in på planen i Djurgårdens match mot Mjällby plockas upp. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Dif-talangen: "Vi har släppt Mjällby-matchen"

Matchen mot Mjällby är glömd. Nu fokuserar Djurgården och mittfältstalangen Simon Tibbling på nästa uppgift. – Häcken var bra i fjol, men har kanske inte börjat lika bra i år, säger Tibbling till Nyheter24.


Beslut från Disciplinnämnden

"Matchen mellan Djurgården och Mjällby AIF ska återupptas från den tidpunkt och med det målresultat som gällde då matchen avbröts. Återupptagandet av matchen kommer att genomföras utan publik. Tidpunkt för återupptagande av matchen kommer att fastslås enligt gällande bestämmelser.

Som påföljd för de inkastade föremålen åläggs Djurgården att betala böter om 15 000:-."

Simon Tibbling blickar, precis som resten av Djurgårdsspelarna, framåt. Matchen mot Mjällby som avbröts är förbi och inget som laget tänker på.

– Det som händer var inget vi kunde påverka, så vi har släppt den matchen, säger Tibbling till Nyheter24

Tibbling tycker inte att man kan skylla på Djurgårdens supportrar för förra matchens incidenter. 

– Det är inte de som förstör, det är någon individ. Han som kastade gör ju fel, helt enkelt, det ska inte drabba alla, säger han och fortsätter:

– Vi har väldigt bra supportrar, de hejar alltid på. De är fantastiska, verkligen. 

"Häcken är svårslagna"

I dag möter Djurgården Häcken borta på Rambergsvallen – onekligen en svår nöt att knäcka. 

– Det blir en tuff match. De var bra i fjol, men har kanske inte börjat lika bra i år. Häcken är svårslagna. 

För att knäcka en svår nöt krävs spelare som sticker ut. Erton Fejzullahu är en sådan spelare, och Tibbling är inte sen med att berömma honom. 

– Erton är en duktig spelare, han gör mycket nytta. Jag hoppas det lossnar för honom på riktigt snart. Även privat är han en jättebra person, trevlig och snäll. Det är bara positivt. 

"Måste få bättre fokus"

Jesper Arvidsson sa tidigare i veckan till Nyheter24 att Djurgården har bra spelare som kommer att göra mål, så det kommer lösa sig. Troligen syftade han på bland annat Fejzullahu, som sa till Nyheter24 att allt fokus ligger på matchen mot Häcken, och att stämningen i laget är bra. För att ta ett steg till måste de förbättra framåt. 

– Det är bara att fortsätta kämpa. Vi kommer till chanserna men är inte riktigt 100, vi måste få bättre fokus på avsluten, säger Fejzullahu. 

"Vi måste vinna"

Tibbling tror att det snart lossnar för hans Djurgården. 

– Det tror jag. Jag hoppas det går bra för oss såklart, och det tror jag det gör också. Vi måste vinna så många matcher som möjligt, helt enkelt. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!