Mannen som kastade päronet – och därmed fick Djurgårdens match mot Mjällby att skjutas upp – har varit på förhör hos polisen.
1 av 3
Mannen som kastade päronet – och därmed fick Djurgårdens match mot Mjällby att skjutas upp – har varit på förhör hos polisen. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Djurgårdenspelarna får spela klart matchen mot Mjällby inför tomma läktare.
2 av 3
Djurgårdenspelarna får spela klart matchen mot Mjällby inför tomma läktare. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
En av flaskorna som slängdes in mot mot ett firande Mjällby.
3 av 3
En av flaskorna som slängdes in mot mot ett firande Mjällby. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Så kan päronkastaren straffas av Djurgården

Nu kan snart Djurgården dra ett streck över päronskandalen. Under söndagen tog nämligen polisen in en man de tror kan ha kastat det halvätna päronet på förhör – och han är nu misstänkt för misshandel.


STOCKHOLM. Päronskandalen på Stockholms stadion har varit en snackis i fotbollssverige i en vecka nu. Men nu kan det kanske ta slut. En man fördes under söndagen in på förhör med polisen – misstänkt för misshandel.

– Det är det långsiktiga utredningsarbetet som har givit resultat. Vi har ju också jobbat ihop med Djurgården om det här, säger Kjell Lindgren på Stockholmspolisen till ABC.

Tidigare identifierat två män som kastat in flaskor

Men förutom att de har förhört mannen är polisen förtegna och vill inte säga om hur mannen ställer sig till misstanken. Djurgården är glada över beskedet att polisen kan ha hittat den ansvarige.

– Gör man ett fel inne på en arena, kommer det alltid fram i ljuset, säger Mats Jonsson, evenemangs- och säkerhetsansvarig i Djurgården till SVT och fortsätter:

– Han kommer bli föremål för arrangörsavstängning, sedan kommer vi naturligtvis att rikta någon form av skadeståndsanspråk, säger han till SVT

Tidigare har polisen identifierat två män som misstänks ha kastat in ölflaskor på planen. De är misstänkta för brott mot ordningslagen. 

Det var i måndags som Mjällbyspelaren Gbenga Arokoyo fick ett päron kastat på sig från en läktare på Stockholms stadion. I fredags beslutade disciplinnämnden att matchen kommer att återupptas från minut 37 då den avbröts av domarteamet – dock tvingas Djurgården och Mjällby att spela inför tomma läktare

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?