Jiloan Hamad lägger över pressen på AIK inför onsdagens toppmöte på Friends arena.
1 av 5
Jiloan Hamad lägger över pressen på AIK inför onsdagens toppmöte på Friends arena. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
AIK:s Martin Lorentzon är dock van vid pressen.
2 av 5
AIK:s Martin Lorentzon är dock van vid pressen. - Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson
Lagkapten Hamad och hans MFF har tagit sju poäng av nio möjliga.
3 av 5
Lagkapten Hamad och hans MFF har tagit sju poäng av nio möjliga. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
Första matchen på Friends arena lockade över 43 000 personer.
4 av 5
Första matchen på Friends arena lockade över 43 000 personer. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Malmö slog i helgen Kalmar med 1–0.
5 av 5
Malmö slog i helgen Kalmar med 1–0. - Foto: Andreas Hillergren / SCANOIX

MFF-stjärnans passning: "Pressen ligger på AIK"

AIK är hårt pressade inför onsdagens toppmöte mot Malmö FF. Två av Sveriges bästa lag ska mötas och då lägger MFF:s lagkapten pressen på hemmalaget. – De måste nästan vinna, säger Jiloan Hamad.


Allsvenskan omgång 4

Östers IF–BK Häcken

Halmstads BK–Åtvidabergs FF

AIK–Malmö FF

Djurgården–IF Brommapojkarna

Kalmar FF–IF Elfsborg

Mjällby AIF–Gefle IF

IFK Göteborg–Syrianska FC

IFK Norrköping–Helsingborgs IF

STOCKHOLM. Förra säsongens sista match spelades mellan AIK och Malmö på Råsunda. En match som Malmö förlorade och därmed också förlorade det allsvenska guldet till Elfsborg. Denna gång möts lagen på Sveriges nya nationalarena och AIK:s nya hemmaborg: Friends arena.

– Det brukar vara bra tryck. Vi kommer ha många fans på plats så det kommer också att bli ett bra tryck så ja, jag har stora förväntningar, säger Malmös lagkapten Jiloan Hamad till Nyheter24 och tillägger:

– Men vinsten är det viktigaste.

"Det känns bra"

Malmö inledde säsongen med en oavgjord match hemma mot Halmstad, ett resultat skåningarna inte var nöjda med. I de följande två matcherna har det blivit seger.

– Det känns bra, vi har två raka vinster nu och är i bra form, så det känns bra, säger Hamad.

Hemmalaget AIK har bara spelat ihop två poäng på tre matcher och laget har bara gjort två mål. AIK:s högerback Martin Lorentzson är inte nöjd över de inledande matcherna.

– Vi har inte spelat tillräckligt bra. Inte fått tillräckligt bra fart på bollen och sådant här. Ändå tycker jag vi har skapat tillräckligt för att vinna matcher eller i alla fall för att göra mål men bollen har inte riktigt velat rulla in i mål, säger Lorentzson till Nyheter24.

Hamad har inte glömt förra säsongens bistra nederlag på Råsunda. Nu känner han däremot att pressen mellan lagen har skiftats.

"De måste nästan vinna"

– Vi vill alltid vinna över AIK, men det är här speciellt. Vi möter dem i början och nu är det de som är pressade. De måste nästan vinna, säger den tekniske mittfältaren och fortsätter:

– De har haft en trög start så pressen är på dem. Vi kommer med en bra form, vi är positiva, vi är glada, vi är glada över att spela på Friends arena. Det är bra gräsplan, grym arena, mycket folk så vi ser bara fram emot matchen.

AIK:s högerback Lorentzson känner av pressen men menar att det inte är annorlunda med hur det brukar vara.

"Så är det alltid när man spelar"

– Det är alltid press att vinna, det ska det vara. Så är det alltid när man spelar fotboll, speciellt när man är en stortklubb. Men vi kör på som vanligt och förhoppningsvis så löser det sig.

Hamad hoppas att Malmö kommer att lämna Friends arena med en seger.

– Ja jag tror alltid på vinst, det är det man måste tro. Sen om det blir så eller inte vet man inte men jag tror på vinst.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.