Fotbollsveteranerna Glenn Hysén och Jonas Thern har båda uttalat sig om IFK:s sätt att spela fotboll.
1 av 5
Fotbollsveteranerna Glenn Hysén och Jonas Thern har båda uttalat sig om IFK:s sätt att spela fotboll. - Foto: Scanpix
– Jag kan hålla med om att det fan inte är något roligt att se på, säger Glenn Hysén om Jonas Therns IFK-sågning.
2 av 5
– Jag kan hålla med om att det fan inte är något roligt att se på, säger Glenn Hysén om Jonas Therns IFK-sågning. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller
Thern tycker att IFK Göteborg spelar "brottarfotboll".
3 av 5
Thern tycker att IFK Göteborg spelar "brottarfotboll". - Foto: © Bildbyrån / Nils Jakobsson
Tobias Hysén saknar djupledsbollar längs marken, enligt pappa Glenn.
4 av 5
Tobias Hysén saknar djupledsbollar längs marken, enligt pappa Glenn. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN
David Moberg Karlsson likaså. Blir det ändring på det i kvällens match mot Syrianska?
5 av 5
David Moberg Karlsson likaså. Blir det ändring på det i kvällens match mot Syrianska? - Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN

Hysén instämmer i Therns kritik: "Fan inte roligt att se på"

Jonas Thern gav en rejäl känga till IFK Göteborg när han sa att deras spel var "brottarfotboll". IFK-profilen Glenn Hysén skriver under på hans ord – men har förståelse varför det är så. – Jag kan hålla med om att det fan inte är något roligt att se på.


IFK Göteborg–Syrianska FC

Matchstart: 19:00.

Plats: Gamla Ullevi. 

Sändning: Cmore. 

Jonas Thern har tidigare i Sydsvenskan kritiserat IFK Göteborgs sätt att spela fotboll. "Tittar man på matchen Elfsborg-IFK Göteborg så är det brottarfotbollen som får vinna just nu och den tokhyllas av de som kallar sig experter vilket jag har svårt att förstå.", sa han då. 

Från vissa håll har Thern fått medhåll, från andra håll mothugg. Häckens sportchef Sonny Karlsson har sagt till Fotbollskanalen.se att det är "urfånigt att gnälla".

Spelar inte attraktiv fotboll

Den tidigare IFK-stjärnan och landslagsmeriterade Glenn Hysén håller till vis del med Thern i hans resonemang. 

– Man måste ju börja i någon jävla ände. IFK har fått så mycket skit de senaste året. Nu har de äntligen fått ordning på försvaret, då ska man vara nöjd över det, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag kan hålla med om att det fan inte är något roligt att se på, men det är bättre att ta poäng än att det ska vara roligt att titta på. Om man går efter attraktiv och rolig fotboll har han rätt. 

Kan du sätta ett namn på IFK:s sätt att spela fotboll, likt Thern? 

– Välorganiserat, det är det. Bra försvarsspel, de har parkerat bussen för tillfället. Ingen jävel kommer in. De kommer ju lite långt ner, så Tobbe (Tobias Hysén) och Moberg (David Moberg Karlsson) har en bra bit upp till andra målet, säger han och fortsätter:

– Tobias springer och sliter och håller i som fan, han visar att han vill. Just nu saknar de genomspelningarna i djupled. Bollar efter marken är det som behövs, inga höjdbollar. Sen har de även många nya killar. Det gäller att få in dem i rätt tänk, och jag tror att de snart är där. De vet vad som gäller, "här ska du fan vinna någonting". 

Du har ju spelat med Thern många gånger, vad tycker du om honom? 

– Det är den största jävla räven som finns, haha. Det är inte många som tror det. Han är en jävla lurig en, fast underbar ändå. Han har tolv rävar bakom varje öra, säger Hysén. 

Ikväll möter IFK Göteborg Syrianska på hemmaplan, ett toppen- mot botten-möte. 

– Det är en måstematch, vinner vi där också så ser det jävligt bra ut. Man ska slå Syrianska på hemmaplan, helt enkelt. 

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

1 timme sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.