Alexander Faltsetas tror att det blir svårt att slå Helsingborg – och att göra om frisparken från matchen mot AIK.
1 av 4
Alexander Faltsetas tror att det blir svårt att slå Helsingborg – och att göra om frisparken från matchen mot AIK. - Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
"Vi är Helsingborg och de är Gefle, det säger väl det mesta." Robin Simovics iskalla passning till Gefle IF.
2 av 4
"Vi är Helsingborg och de är Gefle, det säger väl det mesta." Robin Simovics iskalla passning till Gefle IF. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Mattias Lindström har gjort fem raka mål på fem matcher. Kan det bli ett sjätte mot GIF?
3 av 4
Mattias Lindström har gjort fem raka mål på fem matcher. Kan det bli ett sjätte mot GIF? - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Gefle väntas få en tuff match mot Helsingborg på Olympia.
4 av 4
Gefle väntas få en tuff match mot Helsingborg på Olympia. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

"Vi är Helsingborg och de är Gefle – det säger det mesta"

Ett formstarkt Helsingborg står för dörren när Gefle gästar Olympia. Robin Simovic tror stenhårt på HIF-vinst och skickar en kaxig kommentar till Gästrikland – men Alexander Faltsetas tar det med ro.– De får väl prata så om de vill.


Tidigare allsvenska möten

2012

4/11 Gefle IF–Helsingborgs IF 2–2

2/7 Helsingborgs IF–Gefle IF 4–1

2011

17/10 Gefle IF–Helsingborgs IF 2–0

9/5 Helsingborgs IF–Gefle IF 3–0

HELSINGBORGAlexander Faltsetas slog till med en fantastisk frispark i måndagens match mot AIK. Mycket tydde på 1–1, men AIK lyckades få in ett mål i absolut sista sekunden och Gefle snuvades på vinsten. 

Det var på hemmaplan, i en jämn match mot ett ojämnt AIK. På lördagseftermiddagen möter laget ett tredjeplacerat Helsingborg på Olympia – onekligen en svår nöt att knäcka. 

Hur ska ni ta tre poäng mot Helsingborg? 

– Haha, svår fråga. Jag tror vi ligger bra till i försvarsspelet, men självklart blir det tufft. Vi har inte tagit mycket poäng på Olympia innan, det gäller att vi har ett kompakt försvar och sätter de chanser vi får, säger Faltsetas till Nyheter24

Svårstoppad Lindström hotar

Det är nog just ett väldigt kompakt försvar som kommer att behövas. Tur är väl att försvarsspelet är Gefles signum. Men om de kan stoppa en formstark Mattias Lindström med fem mål på lika många matcher, eller en stor och stark Robin Simovic, återstår att se. 

Simovic säger att Helsingborg är i en hyfsad form inför mötet, och är inte det minsta bitter för att det är Lindström som gjort flest mål och inte han själv. 

– Jag är inte förvånad, det är starkt av honom. Han löper mycket i djupled och gör sin grej, precis som jag gör min grej.

Vad talar för att Helsingborg vinner?

– Vi har hemmaplan, vi är Helsingborg och de är Gefle. Det säger väl det mesta, säger han till Nyheter24

Faltsetas tar Simovics kaxiga kommentar med ro. 

– Jag är nog inte den som håller på så där, vi ska gå ut och köra vårt spel. Vi ska koncentrera oss på det vi gör bäst, sen får de väl prata så om de vill. Jag har en god känsla inför matchen. 

Vem är vassast i GIF just nu?

– Jag ligger nog bra till, haha! Nä, men när vi spelar som ett lag är alla spelare bra. För egen del känns det väldigt bra just nu. 

"Once in a lifetime"

Någon drömfrispark i matchen mot Helsingborg, likt den mot AIK, tror Faltsetas kan bli väl tuff att kopiera. Han känner dock att han har utvecklats mycket mer i Gefle än i Blåvitt, där han senast kom ifrån. 

– Frisparken var en once in a lifetime, perfekt i krysset. Det blir svårt att göra om den, haha. Jag känner verkligen att jag har utvecklats i Gefle, fått förtroende från tränarna. Göteborg är en större klubb med större press och större konkurrenter. De kanske inte hade det tålamodet som de har här i Gefle, som jag behöver. Pelle Olsson har givit mig förtroendet, och det är jag väldigt glad för. 

Hur tror du att rubrikerna ser ut efter matchen mot Helsingborg?

– Haha, det vet jag inte riktigt. Jag hoppas ju självklart att det står något i stil med att vi tagit tre poäng på Olympia. Jag är lite osäker, men jag tror att vi har tagit en poäng där nere på de åtta senaste matcherna, det får vi ändra på. 

"Skrällen på Olympia"?

– Ja, varför inte! Jag hoppas på det i alla fall. 

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
/
/