Niklas Backman är efter sju veckor tillbaka från skada, nu har han en svår uppgift när han åter igen ska slåss om en plats i AIK:s startelva.
1 av 4
Niklas Backman är efter sju veckor tillbaka från skada, nu har han en svår uppgift när han åter igen ska slåss om en plats i AIK:s startelva. - Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson
Stortalangen Alexander Milosevic krigar om en plats i mittförsvaret.
2 av 4
Stortalangen Alexander Milosevic krigar om en plats i mittförsvaret. - Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Likaså rutinerade landsslagsbacken Daniel Majsotrovic.
3 av 4
Likaså rutinerade landsslagsbacken Daniel Majsotrovic. - Foto: Michael Erichsen / SCANPIX
Och Per Karlsson som något överraskande har fått starta alla matcher hittills.
4 av 4
Och Per Karlsson som något överraskande har fått starta alla matcher hittills. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Backman tillbaka från skada: "Det är upp till tränaren nu"

Allsvenskans hårdaste back-konkurrens har nu blivit ännu hårdare – AIK:s Niklas Backman är redo för spel. – Det är bara att visa att man är värd en plats, säger han.


Allsvenskan omgång 6

IFK Göteborg–Malmö FF

IFK Norrköping–BK Häcken

Djurgården–Syrianska FC

Kalmar FF–Åtvidabergs FF

Helsingborgs IF–Gefle IF

AIK–Halmstads BK

Mjällby AIF–IF Brommapojkarna

Östers IF–IF Elfsborg

STOCKHOLM. AIK ligger på elfte plats i Allsvenskan och har spelat ihop fem poäng på fem matcher, en ganska dålig poängskörd med tanke på att laget har en av seriens på pappret bästa trupper. 

Speciellt på försvarssidan kan laget stoltsera med fyra mycket duktiga mittbackar som konkurrerar om två platser.

Daniel Majstorovic, Alexander Milosevic, Per Karlsson och nu också Niklas Backman, som precis är tillbaka efter en knäskada, är alla aktuella för spel. Backman har varit borta från spel i sju veckor efter problem med ett ledband i sitt knä men är nu helt skadefri.

"Härligt att vara tillbaka"

På tisdagen gjorde Backman comeback med AIK:s U21 lag.

– Det är härligt att vara tillbaka. Jag höll för 90 minuter, det kändes bra, säger han till Nyheter24.

På söndagen gästas AIK av Halmstad BK. Om Backman spelar matchen kan han inte svara på. Lagkamraten Per Karlsson har tidigare berättat för Nyheter24 att Backman kommer behöva kämpa för att ta hans plats.

– Det är upp till tränaren nu, jag känner mig redo för match. Självklart vill jag spela och komma tillbaka så fort som möjligt, bidra så fort som möjligt men det är upp till Alm att ta ut ett lag, säger han och fortsätter: 

– Det är hård konkurrens, så är det ju. Men det är inget nytt, det har det varit ett tag. Det är bara att visa att man är värd en plats.

"Bra spelare är alltid nära startelvan"

AIK:s tränare Andreas Alm är fåordig om Backmans vara eller inte vara i startelvan och kan inte ge något besked hur nära spel han är.

– Svårt att bedöma om han är centimeter eller meter från startelvan. Han är en bra spelare och bra spelare är alltid nära spel, säger Alm och fortsätter:

– Vi har hårdare konkurrens på andra positioner men det är god konkurrens där också.

Backman som har följt AIK:s inledning från sidlinjen är inte helt nöjd med hur laget har spelat.

"Tror och hoppas på tre poäng"

– Det har varit lite upp och ner. Det är väl ingen hemlighet att vi har velat ha mer poäng än vi har tagit men nu vann vi senast så vi får försöka bygga vidare på det.

– Jag tror och hoppas på att det blir tre poäng. Vi mötte Halmstad i cupen och vi vet att det är ett bra lag som kan göra det svårt för oss.

Matchen spelas klockan 15.00 på Friends arena under bar himmel. 

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.