Stockholm

Ohly om hoten mot DIF: "De kan väl börja med Ultimate Fighting i en bur"

– Det handlar om två personer med stort DIF-hjärta. Det som har hänt är vidrigt på alla sätt, säger Lars Ohly till Nyheter24. Jan Tauer håller med.
1 av 3
– Det handlar om två personer med stort DIF-hjärta. Det som har hänt är vidrigt på alla sätt, säger Lars Ohly till Nyheter24. Jan Tauer håller med. Foto: Scanpix
Ohly är en stor DIF-supporter.
2 av 3
Ohly är en stor DIF-supporter. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Tränaren Magnus Pehrsson och ordförande Tommy Jacobsson avgick under fredagen på grund av hot.
3 av 3
Tränaren Magnus Pehrsson och ordförande Tommy Jacobsson avgick under fredagen på grund av hot. Foto: SCANPIX SWEDEN

Reaktionerna på twitter efter Magnus Pehrssons och Tommy Jacobssons avhopp är enorma. Kända som okända slöt upp och kommenterade händelsen, bland annat kände Djurgårdssupportern Lars Ohly.
– Det är så jävla sorgligt att man inte vet vart man ska ta vägen, säger han till Nyheter24.


Läs mer

Strax efter att det blivit officiellt att Magnus Pehrsson och Tommy Jacobsson lämnar positionerna som tränare och ordförande skrev Lars Ohly följande på twitter:

Ohly, som är en trogen DIF-supporter och ofta går på årsmöten samt har många vänner inom organisationen, tycker att händelsen är förskräcklig. 

– Det handlar om två personer med stort DIF-hjärta. Pehrsson har alltid velat träna Djurgården, och han är djurgårdare in i hjärtat. När några personer hotar någon som gör sitt allra bästa för DIF så pass hårt att personen i fråga avgår, då har man tappat konceptet. Det är vidrigt på alla sätt, att han inte får fullfölja det han försökt att bygga, säger han till Nyheter24

Ohly säger att han förstår att "MP" hoppade av, att ingen ska behöva jobba under de premisserna. Han hoppades dock på att Tommy skulle stanna eftersom han visat väldigt bra ledaregenskaper inom organisationen, men att han också förstår honom. 

Vad betyder det här för Djurgården?

– På ett sätt är säsongen förlorad. Inte resultatmässigt, det kan vi fortfarande ändra på, jag tror inte att vi åker ur. Säsongen är förlorad på det sättet att glädjen har försvunnit. Det bidrog Mjällby-matchen till också, där 10 000 samlats för fest, men som förstördes av några få, säger han och fortsätter:

– Vi måste visa att vi är en förening som inte accepterar detta. Det är något vi redan nu gör, via sociala medier. Det enda goda som kan komma ur detta är att vi fyller stadion i morgon, skriker "ut med packet" och visar att vi inte accepterar dessa idioter. 

Vad vill du säga till de som hotade Magnus Pehrsson?

– Gå till en annan klubb eller sluta trakassera. Förhoppningsvis går de inte till någon annan klubb heller. De kan väl börja med ultimate fighting i en bur eller något, om de måste hålla på och larva sig på det här sättet. 

"Det är klubben i mitt hjärta"

Jan Tauer spelade flera säsonger för Djurgården och tycker det hela som har hänt är hemskt. Trots att han nu spelar i IK Brage känner han mycket för sin gamla klubb.

– Det är klubben i mitt hjärta och jag är ganska ledsen nu. Det är stor press på dem och det gäller att de vinner mot Syrianska så de får lite luft att andas, nu är det som ingen luft alls, säger Tauer till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är riktigt sjukt alltså, fan man blir ledsen när man hör sådant här. När någon måste gå efter hot, ingen förtjänar att bli hotad. Det känns inte så bra just nu.

Hur tror du det här kommer påverka laget?

– Svårt att säga. Ibland händer sådana här grejor och spelarna kan få en kick och känner att de måste visa vad de går för. De måste spela för varandra och spela för Magnus.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.