Niklas Hult, här i sitt kort inhopp i årets allsvenska, blir borta på obestämd tid.
1 av 3
Niklas Hult, här i sitt kort inhopp i årets allsvenska, blir borta på obestämd tid. - Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
Stefan Ishizaki gjorde ett drömmål i matchen mot Djurgården i förra omgången.
2 av 3
Stefan Ishizaki gjorde ett drömmål i matchen mot Djurgården i förra omgången. - Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
Mohamed Bangura börjar komma i bra form, enligt Hult.
3 av 3
Mohamed Bangura börjar komma i bra form, enligt Hult. - Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN

Elfsborgs tunga besked – stjärnan borta på obestämd tid

IF Elfsborg gästar Östers IF på Myresjöhus Arena under lördagen – fortfarande utan skadade Niklas Hult. – Jag har haft så mycket bakslag, säger han till Nyheter24.


Elfsborgs tre senaste

22/4 IF Elfsborg–Djurgårdens IF 2–0

18/4 Kalmar FF–IF Elfsborg 1–1

15/4 IF Elfsborg–IFK Göteborg 0–0

Elfsborg ligger just nu på en sjätteplats i den allsvenska tabellen, Öster ett snäpp ovanför. Efter hemmavinsten mot Djurgården och ett fantastiskt mål signerat Stefan Ishizaki har boråsarna formen inne. Men de spelar fortfarande utan skadade Niklas Hult, som bara spelat åtta minuter i årets allsvenska – i första matchen mot AIK.

Hur känns skadan?

– Det känns bra nu, jag är med för fullt på träningarna. Men vi har bestämt tillsammans med en expert i Stockholm att ha ett uppehåll från allt spel i minst fyra till sex veckor. Jag ska träffa honom igen i början på maj, säger Hult till Nyheter24

"Vågar inte säga att datum"

Elfsborg har utan tvekan varit en skadedrabbad trupp under försäsongen, Hult säger att de nästan aldrig har spelat med samma lag i någon match, då det alltid varit skador. När han själv är tillbaka vet han inte.

– Det är svårt att säga när jag kommer komma tillbaka, jag har haft så mycket bakslag. Jag vågar inte riktigt säga ett datum.

I mitten på maj?

– Det vet jag inte, troligen inte. 

Senast hemma mot Djurgården slog Ishizaki till med ett drömmål, och Hult tycker att han är en av de vassaste i Elfsborg just nu.

Mohamed Bangura börjar hitta formen tycker jag, han har anpassat sig lite till vårt sätt att spela, det är ju svårt att komma som ny. Sedan även Ishizaki, han är riktigt bra nu. Det såg man ju i matchen senast, det var ett riktigt drömmål. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!