Markus Karlsson, Stefan Rehn och Jesper Blomqvist.
1 av 5
Markus Karlsson, Stefan Rehn och Jesper Blomqvist. - Foto: Scanpix
Markus Karlsson jublar här med Djurgårdens SM-buckla.
2 av 5
Markus Karlsson jublar här med Djurgårdens SM-buckla. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Jesper Blomqvist öppnar för plats i styrelsen.
3 av 5
Jesper Blomqvist öppnar för plats i styrelsen. - Foto: Ingvar karmhed/Scanpix
Anders Grönhagen uppges vara klar som ny sportchef för Djurgården.
4 av 5
Anders Grönhagen uppges vara klar som ny sportchef för Djurgården. - Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX
Magnus Pehrsson valde att lämna Djurgården efter hot från arga supportrar.
5 av 5
Magnus Pehrsson valde att lämna Djurgården efter hot från arga supportrar. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Djurgårdsprofilerna vill inte ha Pehrssons jobb

Djurgården är en klubb i kris. Flera avhopp lämnar platser tomma, och just nu står tidigare assisterande tränarna som ansvariga för laget. En ny tränare kan snart bli aktuellt – men det är inget som tilltalar tidigare Djurgårdsstjärnor.– Ingen kommer vilja träna Djurgården i slutändan, säger Jesper Blomqvist till Nyheter24.


Roland Nilsson

Har DIF kontaktat dig?

– Nej, det har de inte gjort.
Skulle du vara intresserad av jobbet som tränare eller manager i DIF?
– Det är rent hypotetiskt så det kan jag inte svara på, det skulle jag behöva ta ställning till då.

Spekulationerna kring Djurgårdens ledning har pågått flitigt sedan tränaren Magnus Pehrsson och ordförande Tommy Jacobsson förra veckan avgick på grund av hot. Tills vidare tar tidigare assisterande tränarna Anders Johansson och Martin Sundgren tag i rodret – för att försöka styra skutan ur stormen. 

Vem som ska ersätta Pehrsson är fortfarande oklart. Hasse Backe har varit på tal, men tackat nej. Anders Grönhagen likaså – även om han enligt Expressen nu är klar som sportchef för klubben

"Möjligheterna att få de bästa tränarna minskar"

Intresset bland Djurgårdsprofiler att ta över som tränare är svalt – i alla fall om man frågar Jesper Blomqvist

– Det som hänt är bara extremt tråkigt för fotbollen, och Stockholmsfotbollen i synnerhet. När sånt här händer tappar man suget för fotbollen, det blir ju inte kul längre, säger Blomqvist till Nyheter24 och fortsätter:

– Ingen kommer vilja träna Djurgården i slutändan, det kommer ju att gå så långt. Möjligheterna att få de bästa tränarna minskar hela tiden, även om någon säkert kommer hoppa på tillslut. Samma sak med ordförande. De lägger ner sin själ i klubben, oftast med en svår ekonomi, sen händer sånt här. 

Så du är inte aktuell för jobbet som tränare?

– Nej. Alltså, jag har inte känt något riktigt sug efter fotbollen över huvud taget de senaste åren, det är först nu det börjat komma tillbaka. Jag spelar då och då med lite olika gäng, men inte på regelbunden basis, och jag vill inte tillbaka upp på den högsta nivån. 

Men en styrelseposition då?

– Det är klart att det är intressant, även om det i dagsläget inte känns så kul. Men om frågan skulle komma är det absolut något som lockar litegrann. Jag har pluggat nu, så jag är lite mer åt affärshållet, och det är ju också en del av fotbollen. 

Karlsson öppnar för styrelse

En annan tidigare Djurgårdsprofil som vänligt men bestämt säger nej till möjligheten att träna laget är Markus Karlsson, som nu jobbar som agent. Han håller med Blomqvist i att det inte är värt att ta på sig en sådan roll under sådana omständigheter. 

– Jag kommer aldrig att bli tränare för ett seniorlag. Visst, jag utesluter inte att jobba i en klubb, men jag har varit på planen så länge, det är jag färdig med, säger Karlsson till Nyheter24 och fortsätter:

– Skulle jag jobba i en klubb skulle det bero på förutsättningarna. Skulle jag kunna bidra med någonting så skulle jag fundera över det. Jag har varit med så länge så jag hoppar inte in bara för att hoppa in, men finns det en miljö som är intressant, så.. 

"Jag lider med Djurgården"

Även Stefan Rehn har varit på tal, men han har ännu inte funderat på saken. 

Har DIF kontaktat dig efter det som har hänt?

– Nej, det har de inte gjort.

Skulle du vara intresserad om de gjorde det?

– Jag tänker mer att det är förjävligt det som har hänt, jag kan inte förstå att det kan hända på en arbetsplats. Så jag har inte ens tänkt tanken. Jag lider med Djurgården och alla supportrar som sköter sig och Pehrsson och Jacobsson och gänget. Jag har inte ens funderat på det.

Skulle det kunna stoppa dig att ta ett jobb om du visste att den som hade det tidigare blivit hotad?

– Det vet jag inte.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.