Enligt uppgifter till Nyheter24 kommer Ivan Turina att hedras med en tyst minut – på alla allsvenskan- och superettan-matcher.
1 av 3
Enligt uppgifter till Nyheter24 kommer Ivan Turina att hedras med en tyst minut – på alla allsvenskan- och superettan-matcher. - Foto: © Bildbyrån / BILDBYRN
Föreningen svensk elitfotbolls sportdirektör Stefan Lundin bekräftar att frågan har kommit på tal.
2 av 3
Föreningen svensk elitfotbolls sportdirektör Stefan Lundin bekräftar att frågan har kommit på tal. - Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Andreas Alm tillsammans med bland annat Björn Wesström och Johan Segui på presskonferens på AIK:s träningsanläggning Karlberg.
3 av 3
Andreas Alm tillsammans med bland annat Björn Wesström och Johan Segui på presskonferens på AIK:s träningsanläggning Karlberg. - Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND

Så hedras Turina – tyst minut på alla arenor

Chocken efter Ivan Turinas död har långt i från lagt sig. Nu kan Nyheter24 avslöja att Föreningen svensk elitfotboll har beslutat om en tyst minut för AIK:s före detta målvakt.


Hela fotbolls–Sverige lider efter beskedet om att Ivan Turina avlidit tidigt i morse i sitt hem. Många fotbollsspelare med anknytning till Sverige och allsvenskan har uttryckt sina kondoleanser till både AIK och Turinas familj under dagen. 

Nu vet vi hur han kommer att hedras i Sverige.

Tyst minut på alla arenor

Enligt uppgifter till Nyheter24 ska alla allsvenska matcher i omgång sju och alla matcher i superettans omgång fem inledas med en tyst minut för kroaten som har spelat i AIK i nästan tre år.

Det är Föreningen svensk elitfotboll som har tagit det beslutet. Nyheter24 har pratat med sportdirektören för föreningen, Stefan Lundin, men han vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

Kommer det att hållas en tyst minut på alla arenor i allsvenskan och superettan?

– Jag vet faktiskt inte, frågan ligger inte på mitt bord, säger Lundin samtidigt som han hänvisar till Liga- och evenemangsansvarige Ola Rydén.

Men Lundin berättar att frågan har diskuterats i föreningen.

– Åh ja, sen om det blir av eller inte det vet jag inte. 

/
/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

1 timme sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

1 timme sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.