Mjällbys Gbenga Arokoyo träffades hårt av ett päron från läktaren – nu tilldelas Mjällby segern.
1 av 4
Mjällbys Gbenga Arokoyo träffades hårt av ett päron från läktaren – nu tilldelas Mjällby segern. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
En av flaskorna som slängdes in mot mot ett firande Mjällby.
2 av 4
En av flaskorna som slängdes in mot mot ett firande Mjällby. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Djurgårdenspelarna får inte spela klart matchen mot Mjällby inför tomma läktare som det först var beslutat.
3 av 4
Djurgårdenspelarna får inte spela klart matchen mot Mjällby inför tomma läktare som det först var beslutat. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Mannen som kastade päronet – och därmed fick gav Mjällby vinsten – har varit på förhör hos polisen.
4 av 4
Mannen som kastade päronet – och därmed fick gav Mjällby vinsten – har varit på förhör hos polisen. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Nya beslutet: Dif förlorar mot Mjällby med 3–0

Djurgårdens hemmapremiär mot Mjällby avbröts efter ett päron kastats in och träffat en spelare. Nu står det klart att Mjällby tilldelas segern med 3–0.


Händelsen

I 37:e matchminuten skadades Djurgårdens Yussif Chibsah, och låg fortfarande ner när Mjällby just därefter tog ledningen genom Robin Strömberg

Mjällby firade framför Djurgårdens fans varpå föremål kastades in på planen. 

Ett päron träffade Mjällbys Gbenga Arokoyo i magen som blev liggande. 

Efter lång diskussion avbröt domaren matchen. 

STOCKHOLM. Djurgården är en klubb i kris. Laget ligger hopplöst sist i Allsvenskan med ett poäng efter sju omgångar och med en målskillnad på 2–16.

Managern Magnus Pehrsson avgick från sin post på grund av vad han upplevde som hot och ordförande Tommy Jacobsson följde honom.

I allsvenskans andra omgång när Dif mötte Mjällby blev matchen avbruten efter 37 minuter. Ett päron hade bland annat kastats in och träffat Mjällbys Gbenga Arokoyo

Händelsen polisanmäldes och matchen skulle spelas vidare, efter beslut från disciplinnämndeninför tomma läktare.

Mardrömmen fortsätter

Nu kommer dock beslutet från Besvärsnämnden, bestående av jurister, som Djurgården har bävat för, ett beslut som skickar laget ytterligare ner i krisen. Mjällby tilldelas vinsten med 3–0.

"Besvärsnämnden har i dag beslutat att upphäva Disciplinnämndens beslut att återuppta matchen Djurgården-Mjällby och i stället beslutat att tillerkänna Mjällby segern i matchen med 3-0.", skriver Svenska fotbollsförbundet på sin hemsida.

Djurgården Fotbolls evenemangsansvarige Mats Jonsson säger till lagets Nyheter24 att Dif inte kommer att överklaga beslutet.

– Nej, det kommer vi inte att göra. Skälet till det är att vi var mycket tydliga från början med vad vi tyckte, säger han och fortsätter:

– Jag är både överraskad och förvånad. Det här går inte i linje med de träningsbestämmelser som reviderades 2011 att man kunde återuppta en match från en viss matchminut.

"Supporters måste lära sig"

Enligt Fotbolliblekinges källor inom Svenska fotbollsförbundet fattades beslutet redan på måndagskvällen.

– Man måste sända signaler att publiken inte kan göra så här, man måste straffas, säger en källan till Fotbolliblekinge och fortsätter:

– Supporters måste lära sig att man inte kan göra så här och få en ny chans, säger källan. 

Djurgårdens vänsterback Jesper Arvidsson var snabb med att kritisera beslutet på Twitter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.