Djurgårdens mittback Mattias Östberg om den nye tränaren – och att han hoppas på ett derby utan några problem.
1 av 3
Djurgårdens mittback Mattias Östberg om den nye tränaren – och att han hoppas på ett derby utan några problem. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
"Det känns väldigt bra, vi har spelat ihop oss och spelar så som vi vill spela", säger han.
2 av 3
"Det känns väldigt bra, vi har spelat ihop oss och spelar så som vi vill spela", säger han. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Östberg om säkerhetspådraget innan ett derby: "Det är svårt att undgå eftersom det står så mycket i medierna om det".
3 av 3
Östberg om säkerhetspådraget innan ett derby: "Det är svårt att undgå eftersom det står så mycket i medierna om det". - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN

Dif-stjärnans förhoppning: Ett derby utan publikincidenter

I kväll spelas första stockholmsderbyt på nationalarenan Friends arena. Då oroar sig spelarna inte bara för matchens utgång – utan även för säkerheten kring matchen:– Jag hoppas att de lyckas fixa till det, säger Dif-backen Mattias Östberg till Nyheter24.


Så ska säkerheten hålla

– 500 ordningsvakter och publikvärdar.

– Skyddsnät framför klackarna för att stoppa inkastade föremål.

– Två avstängda sektioner vid Djurgårdsklacken.

– Staket längs hela nedre etaget.

STOCKHOLM. 19.05 i kväll kickar det igång. Det första stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården någonsin på Friends arena. Trots den minst sagt skrala inledningen på säsongen har två raka segrar för Djurgården gett lite andrum inför matchen med stort m. 

– Det känns väldigt bra, vi har spelat ihop oss och spelar så som vi vill spela, säger mittbacksresen Mattias Östberg till Nyheter24 och fortsätter:

– Förhoppningsvis är vi inne i en positiv trend nu.

För en vecka sedan tog norrmannen Per-Mathias Högmo över tränarsysslan i Djurgården. I och med 1–0-segern mot Halmstad fick Högmo en bra start på sitt uppdrag och Östberg har bara goda ord att säga om sina nye chef.

– Det har känts bra. Han har kommit in med positiv energi till laget och har ändrat små saker som han har tänkt på.

Vad är det för små saker?

– Det är små detaljer, främst för att bli kompaktare både offensivt och defensivt, säger Östberg och fortsätter:

– Det är ju inte så att han ändrar allt, det går ju inte. Men det känns som att han vill spela rätt lika som vi har spelat tidigare.

Även om matchvinnaren mot Malmö FF försöker att "inte lägga kraft på det" säger han att det är omöjligt att inte tänka på riskerna som ett derbyt kan medföra.

– Det är svårt att undgå eftersom det står så mycket i medierna om det.

Hur märker man att det är en högriskmatch som spelare?

– Det är i media och på arrangemanget med säkerheten runt omkring.

Det är inte så att det kan vara triggande?

– Inte om det blir oroligheter. Men så länge stämningen är bra så är det bara kul.

Mattias Östberg håller tummarna för att säkerhetsapparaten fungerar som den ska.

– Jag hoppas att de lyckas att fixa till det.

/
AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och Nashville utjämnar därmed serien till 1–1 i matcher.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.