Stockholm

Majstorovic passning till Dif-stjärnan: "Honom såg vi inte mycket av"

Daniel Majstorovic tyckte inte att Erton Fejzullahu visade upp mycket under derbyt.
1 av 4
Daniel Majstorovic tyckte inte att Erton Fejzullahu visade upp mycket under derbyt. Foto: Bildbyrån
Fejzullahu, som innan matchen kommenterade att Majstorovic var trög, hade ingen vidare match mot AIK.
2 av 4
Fejzullahu, som innan matchen kommenterade att Majstorovic var trög, hade ingen vidare match mot AIK. Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Vilket Majstorovic naturligtvis kommenterade: "Honom såg vi inte så mycket av i dagens (läs: i gårdagens) match.
3 av 4
Vilket Majstorovic naturligtvis kommenterade: "Honom såg vi inte så mycket av i dagens (läs: i gårdagens) match. Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Goitom tvingades byta i halvtid efter skada.
4 av 4
Goitom tvingades byta i halvtid efter skada. Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Erton Fejzullahu och Daniel Majstorovic "tuppfajt" innan onsdagens derby kan väl knappast ha undgått någon. Efter 1–1-matchen fortsatte ordkriget – främst från Daniel Majstorovic sida:
– Honom såg vi inte så mycket av i dagens (läs: i gårdagens) match eller hur, skrattar AIK:s mittbacksrese.


Läs mer
AIK–Djurgården 1–1 (1–0)

1-0 Igboananike (5)
1-1 Jawo (54)

Publiksiffra: 35 311

STOCKHOLM. Trög och långsam i vändningarna. Det var det Djurgårdens anfallare Erton Fejuzullahu sa om AIK:s mittback Daniel Majstorovic innan onsdagens stockholmsderby.

Efter 1–1-matchen, där Fejzullahu var väldigt osynlig, var det i stället Majstorovic som fick luft i sina lungor.

– Honom såg vi inte så mycket av i dagens (läs: i gårdagens) match eller hur, säger han med ett skratt till Nyheter24

Du plockade bort honom ganska bra...

– Ah, men det är klart, som jag sa innan matchen, det är en duktig spelare. Ger de honom ytorna så är det klart att han tar dem. Men ser man över 90 minuter så tycker jag att vi har bra koll på deras forwards. De skapar i stort sett ingenting över hela matchen. 

Fejzullahu berömmer i stället Majstorovic – och kritiserar Djurgårdens sätt att spela. 

– Det är svårt att spela fotboll mot Majstorovic när det är mycket långbollar. Han är så pass bra och så pass rutinerad och tajmad. Det är inte riktigt mitt sätt att spela. Jag vill ha mer bollar längs marken och spela med fötterna, säger han och fortsätter:

"Då blev han darrig"

– Jag hade något läge, då blev han lite mer darrig. I luftrummet är det självklart att han vann de flesta bollarna.

Den som var mest besviken efter matchen var trots allt Majstorovic som tyckte att AIK var betydligt bättre än sina rivaler.

– Det är väl klart att det är en stor besvikelse med tanke på det spelövertag som vi hade och de fler målchanser som vi har. Så det är klart att det är besvikelse för oss. Att vi inte kan avgöra matchen tidigare. Med så mycket chanser som vi har tycker jag definitivt att vi ska avgöra matchen.

"Man blir chockad varje gång"

Martin Mutumba kunde inte alls förstå att AIK tappade poäng i matchen.

– Man blir chockad varje gång. Okej, om de har lite press eller så men de har inte ens lite press och det är ingenting som händer så blir det mål. Då inser man: "Shit, vi måste göra ett till".

Henok Goitom, som tvingades byta i halvtid på grund av en skada i baksidan av vänsterlåret, var mycket besviken efter matchen. Dels på att han själv inte kunde fullfölja matchen me framför allt på att laget inte kan sätta spiken i kistan när de har chansen.

– Speciellt i såna här matcher när man känner sig så överlägsen att man i halvtid tror att man har tre poäng redan. När det står 1–0 så har jag lärt mig i allsvenskan att det räcker med ett inkast så kan det stå 1–1. Då gäller det att döda matchen direkt. Hade Majstorovic gjort 2–0 där så hade nog matchen varit död.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.