Polisen har anhållit fyra personer efter Svenska cupen-finalen.
1 av 4
Polisen har anhållit fyra personer efter Svenska cupen-finalen. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Det var efter Svenska cupen-finalen, när IFK Göteborg-anhängare stormade planen, som saker och ting började att urarta.
2 av 4
Det var efter Svenska cupen-finalen, när IFK Göteborg-anhängare stormade planen, som saker och ting började att urarta. - Foto: Bildbyrån
29-årige Jonas Samuelsson har polisanmält polisen efter att ha blivit slagen med batong två gånger.
3 av 4
29-årige Jonas Samuelsson har polisanmält polisen efter att ha blivit slagen med batong två gånger. - Foto: Privat
Supportrar från IFK Göteborg hetsade Djurgårdens klack.
4 av 4
Supportrar från IFK Göteborg hetsade Djurgårdens klack. - Foto: Bildbyrån

Fyra anhållna efter cupfinalen

Svenska cupen-finalen mellan Djurgården och IFK Göteborg avslutades med kaosscener. Nu har polisens utredningsarbete lett till fyra anhållanden av personer hemmahörande i Stockholmsområdet.


Ett tiotal gripna sedan tidigare

"Sedan tidigare är ett drygt 10-tal personer misstänkta för olika brott den 26 maj. I samband med matchen greps 9 personer, varav 5 för våldsamt upplopp, en för grov misshandel, en för misshandel, en för våld mot tjänsteman och en för brott mot ordningslagen", skriver polisen på sin hemsida

STOCKHOLM. Det var efter IFK Göteborgs straffseger i Svenska cupen-finalen mot Djurgården som hundratals av Blåvitts anhängare stormade in på planen. Några av dessa tog sig över planen till Djurgårdens sida och hetsade klacksketionen som svarade med att kasta in stolar och bråte. En IFK-anhängare kastade till och med in en brinnande bengal mitt bland Djurgårdens supportrar. När det väl lugnade ner sig på arenan fortsatte kaoset utanför.

"Jag ville bara komma därifrån"

Polisen och Djurgårdsanhängare drabbades samman vilket har lett till att Dif:s officiella supporterförening Järnkaminerna har JO-anmält polisen för övervåld. Enligt flera vittnesuppgifter ska polisen ha kört in bussar i folksamlingar och slagit oskyldig med batonger. 

29-årige Dif-supportern Jonas Samuelsson berättade för Nyheter24 att han har polisanmält två händelser där de ska ha slagit honom med batong omotiverat.

– Jag hade inte gjort någonting. Jag ställde mig medvetet en bit bort. Det jag gjorde var att jag ifrågasatte varför man inte hjälpte en kille som låg ner. Men det struntade de i. Jag ville bara komma därifrån, berättade han då.

"Hemmahörande i Stockholmsområdet"

Efter en utförlig utredning, bland annat med videomaterial, har polisen under fredagen anhållit fyra personer misstänkta för våldsamt upplopp, grov misshandel och våld mot tjänsteman.

"De anhållna greps under fredagsmorgonen på olika platser i länet och är i 20-30-årsåldern och hemmahörande i Stockholmsområdet. Utredarna vid supporterpolisen har ett gediget material att arbeta vidare med och fler misstänkta kommer att identifieras och förutsättningarna för lagföring bedöms som goda. Flera gärningsmän är identifierade och kommer att förhöras inom den närmaste tiden", skriver polisen på sin hemsida

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!