Onsdag 29 Sep
Stockholm

Åtvid manövrerade ut Elfsborg på bortaplan

Stefan Ishizaki och hans Elfsborg förlorade hemma mot Åtvidaberg.
1 av 3
Stefan Ishizaki och hans Elfsborg förlorade hemma mot Åtvidaberg. Foto: Adam Ihse / ADAM IHSE / SCANPIX
Matchen slutade med en uddamålsseger för gästerna.
2 av 3
Matchen slutade med en uddamålsseger för gästerna. Foto: Adam Ihse / ADAM IHSE / SCANPIX
Elfsborg saknade Anders Svensson.
3 av 3
Elfsborg saknade Anders Svensson. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Elfsborg hade chansen att ta över serieledningen i Allsvenskan. Men efter att ha åkt på en förlust på hemmaplan är det istället motståndarna från Åtvidaberg som närmar sig toppen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Övriga matcher

Brommapojkarna - Kalmar 0-1

Mjällby - Öster 1-1

Ett Elfsborg, utan skadade Anders Svensson, hade förtvivlat svårt att kapa någonting mot ett disciplinerat Åtvidaberg. Åtvidaberg spelade smart och i den 26:e matchminuten gav Daniel Sjölund gästerna ledningen med lagets första avslut på mål.

Imad Zatara trixade runt snyggt inne i straffområdet innan han med ett välavvägt inlägg hittade finländaren som helt omarkerad vid bortre stolpen inte gjorde något misstag.

Tätnar i toppstriden

De siffrorna skulle komma att stå sig matchen ut. Elfsborg spelade förvisso bättre i den andra halvleken men förblev mållösa hemma på Borås Arena. Saknaden av skadade Svensson var tydlig och toppstriden i Allsvenskan hårdnar nu ytterligare.

Inte nog med att Elfsborg missade chansen att, åtminstone tillfälligt, ta över serieledningen utan nu får man även ta upp striden med just dagens motståndare Åtvidaberg som nu även de är upp på 26 poäng efter 15 spelade matcher.

Kommentera
Kopiera länk
Dela