Östers gräsplan på träningsanläggningen har dessutom förstörts efter en hästhoppningstävling.
1 av 3
Östers gräsplan på träningsanläggningen har dessutom förstörts efter en hästhoppningstävling. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Men vad gör det för Öster. De vann sin första match sedan maj i allsvenskan under söndagen mot Häcken och ligger nu ovanför strecket.
2 av 3
Men vad gör det för Öster. De vann sin första match sedan maj i allsvenskan under söndagen mot Häcken och ligger nu ovanför strecket. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN
För Häcken går det dock tyngre.
3 av 3
För Häcken går det dock tyngre. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Östers gigantiska vepa stulen i Växjö

En 50 meter lång och åtta meter bred hyllningsvepa till Östers IF har stulits i Växjö. Polisen i Kronobergs län ber nu allmänheten om tips på Facebook för att hitta vepan.


Häcken–Öster 0–2 (0–1)

Målen: 0–1 (25) Freddy Söderberg, 0–2 (87) Vladica Zlojutro.

Varningar, Häcken: Martin Ericsson, Carlos Strandberg och Emil Wahlström.

Publik: 2073 personer.

VÄXJÖ. Det var under natten mellan söndagen och måndagen för en vecka sedan som den enorma vepan stals i Växjö. Polisen i Kronobergs län söker nu därför med ljus och lykta – och har gått ut med ett inlägg på deras Facebook-sida – för att klubben supportrar ska få tillbaka den.

"Natten mellan den 4 och 5 augusti har någon tillgripit Öster IF:s hyllningsvepa. Vepan är ca 50 meter lång och 8 meter bred. Vi ber nu om allmänhetens hjälp för att kunna lokalisera var vepan befinner sig. Har du information om var vepan är kontakta Polisen i Kronobergs län, tfn 114 14", skriver de på Facebook.

Träningsanläggningen förstörd

Saker och ting verkar inte gå Östers väg just nu. Förutom den första segern i allsvenskan sedan maj under söndagen mot Häcken har klubben minst sagt lite otur. Under förra helgen använde Växjö kommun klubbens träningsanläggning till en hästhoppningstävling som förstörde gräset. 

Nu kommer inte klubben kunna träna där under den resterande delen av 2013, rapporterar Aftonbladet.

– I dagsläget vet vi inte var vi ska träna, säger klubbens kommunikationsansvarige Marcus Sjöholm, till tidningen

Nyheter24 har försökt att nå både förundersökningsledaren hos Polisen i Kronobergs län och styrelsemedlemmar i East Front, Östers IF supporterförening för en kommentar.  

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

2 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

2 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

3 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

3 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

idag 18:14
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.