Den är inte första gången som Gefle IF gör bort sig på Internet. Tidigare har halvnakna kvinnor hamnat på klubbens hemsida.
1 av 2
Den är inte första gången som Gefle IF gör bort sig på Internet. Tidigare har halvnakna kvinnor hamnat på klubbens hemsida. - Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Fotot kommer från Ajax-spelaren Ryan Babels Instagramkonto.
2 av 2
Fotot kommer från Ajax-spelaren Ryan Babels Instagramkonto. - Foto: © Bildbyrån - COP 30 - SWEDEN ONLY / BILDBYRÅN

Allsvensk klubb gillade nakenfoto på Instagram – ber nu om ursäkt

Under fredagen kunde Facebook-följare till Gefle IF se att klubben hade gillat ett foto på Instagram – en bild på en kvinna iförd endast stringtrosor. Det är andra gången som Gefle IF kopplas samman med sexistiska bilder:– Det är fruktansvärt, säger klubbdirektören Eva von Schéele-Frid till Gävletidningar.


I inledningen av 2012 publicerade Gefle IF flera bilder på halvnakna kvinnor på sin officiella hemsida. Något som tvingade klubben att be om ursäkt och strama åt reglerna för vilka som hade behörighet till hemsidan.

Men nu har det hänt igen. Under fredagen la flera av Gävlelagets följare märke till att klubben hade gillat Ajax-stjärnan och den före detta Liverpool-spelaren Ryan Babels foto på Instagram, enligt Gävletidningar. Ett foto på en kvinna i bara stringtrosor.


Klubben har tagit bort fotot efter att Gävletidningar uppmärksammade missödet.

– Jag vet vad som har hänt, men även om det inte är någon bra förklaring så är det en förklaring, säger klubbdirektören Eva von Schéele-Frid till tidningarna. 

Enligt klubbdirektören har en person lånat en smartphone av en anställd till klubben – och sedan gillat Ryal Babels foto.

– Allt är fruktansvärt illa. Det här är inte något vi i Gefle IF vill bli förknippade med, och det är bedrövligt att någon obehörig har fått tillgång till vår officiella facebooksida, säger hon till Gävletidningar

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.