Matchen slutade 2-2. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Glädje i Djurgården efter 2-2. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Henok Goitom jublar efter sitt mål.
Henok Goitom jublar efter sitt mål. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Oavgjort mellan Djurgården och AIK

Stockholmsderbyt blev en fotbollsfest, men en fotbollsfest utan en vinnare när Djurgården och AIK spelade 2-2

STOCKHOLM. Det första derbyt på Tele2 Arena slutade 2-2 efter en målexplosion i den första halvleken.

Matchstarten sköts upp då alla inte hunnit in på arenan men när matchen väl kom igång gjorde den det med besked. Lagen bytte från minut ett målchanser med varandra och redan i den sjätte minuten kunde Andreas Johansson, en gång i tiden i AIK, nicka in 1-0 till hemmalaget efter en hörna.

Konstmål av Goitom

Och det var bara början på en sprudlande första halvlek. Fem minuter efter Djurgården ledningsmål var det kvitterat. Martin Mutumba hittade Nabil Bahoui som hittade rätt bakom Kenneth Höie i Djurgårdens mål.

Bahoui fortsatte att vara i händelsernas centrum och i den 26:e matchminuten slog han ett inlägg från höger som nådde fram till en omarkerad Henok Goitom. En Goitom som med ett konstavslut gav AIK ledningen.

Kvitterat från Jawo

Första halvlekens fjärde mål kom i den 38:e matchminuten när Djurgårdens Amadou Jawo löpte sig fri och iskallt kunde chippa in kvitteringen. Mål på födelsedagen för Jawo alltså.

Sen blev det märkligt nog inga fler mål, trots att chanserna fortsatte att hagla även i den andra halvleken. Både Jawo och Bahoui hade chansen att bli tvåmålsskyttar. Godsway Donyoh sköt i stolpen. Inbytte Haris Radetinac missade ett friläge. AIK hade sina chanser.

Men inget av lagen var tillräckligt vassa framför mål, och det oavgjorda slutresultatet var ett faktum.

Besked om Högmos framtid inom fem-sex dagar

Efter matchen fick Nyheter24 ett snack med Djurgårdens sportchef Anders Grönhagen, en Grönhagen som tyckte att "det är okej med ett oavgjort resultat" men som fortfarande inte kunde ge något besked om succétränaren Per-Mathias Högmos framtid i klubben.

– Vi är inte riktigt klara så att säga och därför har vi lagt locket på lite grann. Vänta bara en fem-sex dagar så får vi svaret, sa Grönhagen till Nyheter24.