Andreas Alm och hans AIK siktar på tredjeplatsen.
1 av 4
Andreas Alm och hans AIK siktar på tredjeplatsen. - Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON
Här gav AIK upp drömmen om guldet
2 av 4
Här gav AIK upp drömmen om guldet - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
AIK:s Robin Quaison under match mot IFK Göteborg
3 av 4
AIK:s Robin Quaison under match mot IFK Göteborg - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
AIK vann senaste matchen mot Öster
4 av 4
AIK vann senaste matchen mot Öster - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND

Missade guldet – nu har AIK ny målsättning

Siktet är omställt. Efter förlusten mot Göteborg är det inte längre guldet som gäller – AIK vill nå tredjeplatsen. Och jakten fortsätter under fredagen när man möter Mjällby på bortaplan.– Det är en viktig match. Vi jagar en europaplats, berättar Robin Quaison för Nyheter24.


Tabellen

1. Malmö FF  54

2. IFK Göteborg 50

3. Helsingborg 46

4. AIK 46

5. Kalmar FF 43

Förlusten mot Göteborg blev en vändpunkt. AIK, som hela tiden gått för det allsvenska guldet, tvingades tänka om och siktet ställdes istället in mot den åtråvärda tredjeplatsen. 

Och efter den nödvändiga vinsten mot Öster senast fortsätter nu AIK sin jakt på närmast placerade Helsingborg när man i kväll tar man sig an Mjällby i en tuff bortamatch. 

– Som alltid när på bortaplan kommer vi möta ett lag som vill slå AIK. Men vi har själva möjligheten att bestämma om vi ska hamna på en tredjeplats, berättar AIK-tränaren Andreas Alm för Nyheter24

Hur är läget i laget? 

– Läget ser ganska gott ut. Vi har några få skador, men det är egentligen samma lag som när vi mötte Öster. Skillnaden är att Henok Goitom är tillbaka från avstängning. 

Helsingborg, som för närvarande parkerar på tredjeplatsen har samlat ihop 46 poäng – lika mycket som AIK – men har en bättre målskillnad. Andreas Alm berättar om tabelläget.

– Om vi inte vinner kommer de andra lagen gå om. Det är ganska logiskt. När man ligger i botten av tabellen kan man alltid hoppas på att konkurrenterna ska tappa poäng, det gör inte vi. Vi ligger på den övre halvan och måste själva vinna. Gör vi inte det kommer lag som Elfsborg, Kalmar och eventuellt även Norrköping gå om oss. 

Vad i spelet måste ni utveckla för att nå tredjeplatsen? 

 Vi måste hitta mer fart i vårt offensiva spel. Vi gjorde den biten bättre under sommaren men har tappat lite under september, även om vi gjorde det lite bättre mot Öster. Defensiven är tillräckligt god, det är offensiven som måste bli bättre. 

Även unge mittfältaren Robin Quaison har ställt om siktet. 

– Efter förlusten mot Göteborg kände jag personligen att vi hade förlorat guldet. Det kändes riktigt jobbig de första dagarna efter matchen, men sen var det bara upp igen och fortsätta köra. Nu siktar vi på tredjeplatsen. Det är väldigt viktigt att vi når den, både för oss spelare och klubben AIK.

Fjolårssuccén Quaison, som haft lite av en mellansäsong och bara startat 12 av 26 matcher, är inte nöjd med säsongen. 

– Jag hade personligen velat spela mer, det kommer jag alltid göra. Jag vill spela varje match. Men jag har inte spelat på min högsta nivå och då blir det som det blir, tyvärr. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.