Lördag 27 Nov
Stockholm

Henrik Rydström slutar med fotboll – skriver öppet brev på sin blogg

Henrik Rydström slutar med fotbollen.
1 av 4
Henrik Rydström slutar med fotbollen. Foto: TT Bild
Rydström har alltid varit en stark bollvinnare.
2 av 4
Rydström har alltid varit en stark bollvinnare. Foto: TT Bild
Toppen av karriären var SM-guldet 2007.
3 av 4
Toppen av karriären var SM-guldet 2007. Foto: TT Bild
Var lagkapten i Kalmar i många år.
4 av 4
Var lagkapten i Kalmar i många år. Foto: Patric Söderström / TT Bild

Efter 21 säsonger i Kalmar FF väljer Henrik Rydström att lägger skorna på hyllan. Det avslöjade han under torsdagsmorgonen i känslosamt inlägg på sin DN-blogg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det blir mycket nytt i Kalmar FF nästa säsong. Tidigare den här säsongen stod det klart att tränaren Nanne Bergström slutar i klubben efter totalt 12 år i föreningen.

Nu slutar även den gamle parhästen Henrik Rydström efter årets säsong. Han skriver under torsdagen ett långt inlägg på sin blogg på DN.se att han nu slutar som spelare i klubben efter 21 säsonger i Kalmar FF. Han berättar om tiden i klubben och vad den har betytt för honom börjar med att skriva:

"Det är över"

"Det blir ingen fortsättning för mig som spelare i Kalmar FF. Det är över. Slut."

Det var under ett möte med nye sportchefen Thomas Borstam Andersson och klubbchefen Svante Samuelsson som Rydström tog sitt beslut. Något som fick tårarna att börja rinna.

"Jag ser ner på mina händer. Jag tvinnar dem, försöker få kontroll på det som rör sig inombords. Jag märker att jag gråter. Fan. Sitter jag här och gråter? Svante säger något, jag vet inte om jag svarar. Thomas frågar något, jag hör inte riktigt vad. Jag reser mig upp. ”Jag måste gå.” Jag kan inte sitta kvar. Jag måste i väg. Bort", skriver han i bloggen.

Vann allsvenskan

Rydström flyttade till Kalmar 1992 från Listerby, Blekinge, där han inledde sin karriär med att gå på fotbollsgymnasiet och han stannade sedan resten av sin karriär i Smålandsklubben.

Han vann Allsvenskan 2007 och Svenska Cupen 2008 med klubben i hans hjärta. Både KFF och Rydström själv vill att han stannar kvar inom föreningen som ledare. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela