Förra året satte AIK ett nordiskt rekord i årskortsförsäljning under den första säsongen på Friends Arena. Nu är det rekordet på väg att slås.
1 av 4
Förra året satte AIK ett nordiskt rekord i årskortsförsäljning under den första säsongen på Friends Arena. Nu är det rekordet på väg att slås. - Foto: BILDBYRŁN
I går lånade AIK in Teteh Bangura fram till 15 augusti. Samma dag sålde klubben 400 årskort, betydligt mer än en vanlig dag.
2 av 4
I går lånade AIK in Teteh Bangura fram till 15 augusti. Samma dag sålde klubben 400 årskort, betydligt mer än en vanlig dag. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund
Friends Arena i Solna rymmer cirka 50 000 åskådare.
3 av 4
Friends Arena i Solna rymmer cirka 50 000 åskådare. - Foto: BILDBYRÅN
AIK är nu i Spanien och spelar Copa Del Sol.
4 av 4
AIK är nu i Spanien och spelar Copa Del Sol. - Foto: BildbyrŒn / Anders Hoven , Digitalsport

Mer än 10 000 sålda årskort – AIK på väg mot nytt rekord

Lånet av Teteh Bangura gav omedelbar effekt. Nu är AIK på väg mot en ny rekordsiffra i årskortsförsäljning.


Förra året satte AIK Fotboll ett nytt nordiskt rekord gällande årskortsförsäljning. 14 387 årskort såldes till den första säsongen på Friends Arena och nu ser det rekordet ut att slås igen.

I nuläget har AIK sålt 10 511 årskort, vilket kan jämföras med samma tidpunkt förra året då cirka 7 000 hade sålts.

– Vi siktar på att slå förra årets rekord, men riktigt var det slutar vet jag inte. Vi bör i alla fall lätt sälja mer än 15 000 årskort, säger Madeleine Markne, årskortsansvarig på AIK till Nyheter24.

I går gjorde AIK klart med ett lån av Teteh Bangura fram till 15 augusti. Det gav en rejäl skjuts i försäljningen då runt 400 årskort såldes bara i går. En vanlig dag säljer AIK runt 100.

AIK inleder allsvenskan med en hemmamatch mot IFK Göteborg 31 mars.

AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!