Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

IFK-målvakten kritiseras – efter Twitterbråket med rivalspelaren

- 04/02/2014, 15:36
John Alvbåge, IFK Göteborg och Mohammed Ali Khan, Häcken hamnade i en Twitterdispyt under tisdagen.
1 av 4

John Alvbåge, IFK Göteborg och Mohammed Ali Khan, Häcken hamnade i en Twitterdispyt under tisdagen.

Petter Arvidson/BILDBYRŅN & Carl Sandin/BILDBYRŅN

Alvbåge hånade Ali Khan för att inte veta när han var född.
2 av 4

Alvbåge hånade Ali Khan för att inte veta när han var född.

Petter Arvidson/BILDBYRŅN

Ali Khan tog illa upp och kände sig personligt påhoppad.
3 av 4

Ali Khan tog illa upp och kände sig personligt påhoppad.

Carl Sandin/BILDBYRŅN

Häcken och IFK Göteborg möts i allsvenskan 2 juni.
4 av 4

Häcken och IFK Göteborg möts i allsvenskan 2 juni.

Daniel Stiller/BILDBYRŅN

Mohammed Ali Khan påstod att IFK Göteborg behövde värva en ny mittback. Något som fick Blåvitts målvakt John Alvbåge att surna till – och gå till personangrepp på Häcken-spelaren.

Under tisdagen brakade ett Twitterbråk loss mellan IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge och Häckens lagkapten Mohammed Ali Khan.

Olika svenska medier har rapporterat om att IFK Göteborg är på jakt efter en ny mittback, i form av Helsingborgs Walid Atta. Detta valde Ali Khan att kommentera på Twitter.

Då dröjde det inte länge förrän Alvbåge valde att replikera och spelarna började munhuggas.

Ali Kahn fortsatte med att skriva en tweet som nu har blivit borttagen:

"Det vet du att jag har, märker att ni också fokuserar på "rätt" saker! Vilka möter ni nästa? All in på blåvit? #bet365".

Alvbåges sista kommentar handlar om att Ali Khan förra säsongen fick reda på information om sin bakgrund i samband med att hans mamma gick bort. Han fick ut sitt födelsebevis från Beirut, Libanon och fick då reda på att han var född 1988, inte 1986 som han har trott och som står skrivet i hans officiella svenska personnummer.

Mohammed Ali Khan skrev sedan i sin blogg att han inte menade något illa med sin tweet om att IFK Göteborg behöver värva en mittback. Han skrev också att han funderade på att ta bort sitt Twitterkonto eftersom att det han skriver kan tolkas och vinklas som det vill av läsaren.

John Alvbåge har i en intervju med Expressen berättat hur han ser på händelsen.

– Vad ska jag säga. Jag har skrivit det och jag kan inte ändra på det. Tar han det hårt så får han väl göra det. Jag är väl seriös, men det är alltid ironi i det också. Om det blev för mycket... jag menade inget illa, säger han till tidningen och fortsätter:

– Sådant är livet i Twitter-världen. Det är bara lite gruff. Jag tycker att det är lite kul, men blir han ledsen så är det bara att jag kramar honom och pussar honom på kinden nästa gång. Jag känner honom ju sedan tiden i Västra Frölunda.

John Alvbåge fick en hel del kritik efter sina inlägg.

John Alvbåge verkar dock rättfärdiga sitt inlägg med att det var ett skämt.