Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK:s nyförvärv: "Det är helt otroliga fans"

Niclas Eliasson kom till AIK inför den här säsongen.
1 av 4

Niclas Eliasson kom till AIK inför den här säsongen.

Bildbyrån/Johanna Lundberg

Under försäsongen har han gjort två mål, men fick också en fraktur i högerfoten.
2 av 4

Under försäsongen har han gjort två mål, men fick också en fraktur i högerfoten.

Bildbyrån/Johanna Lundberg

Förra året gjorde han debut i superettan och blev ordinarie i Falkenberg.
3 av 4

Förra året gjorde han debut i superettan och blev ordinarie i Falkenberg.

Bildbyrån/Daniel Stiller

I oktober fick han pris som månadens tipselitspelare.
4 av 4

I oktober fick han pris som månadens tipselitspelare.

Bildbyrån/Carl Sandin

Sport | 09/03/2014 12:32

I en intervju med Nyheter24 berättar AIK:s nyförvärv Niclas Eliasson om sin kommande debutsäsong i allsvenskan och hur Nabil Bahoui inspirerar honom.

En av anledningarna till att AIK räknas som guldfavoriter inför årets allsvenska är att klubben har förlorat få tongivande spelare i jämförelse med de andra konkurrenterna. Dessutom har man fått in några nyförvärv, som exempelvis hemvändande Teteh Bangura.

Ett mindre namnkunnigt nyförvärv är yttermittfältaren Niclas Eliasson som kom från Falkenberg strax efter att de hade säkrat sin plats i årets allsvenska. Förra året gjorde han debut i superettan och blev genast ordinarie då han spelade 29 av 30 matcher. Dessutom gjorde han ett mål och elva assist.

– Det gick väldigt snabbt från att komma upp som junior till att ta en plats i laget och göra det så pass bra som vi gjorde, säger Eliasson till Nyheter24 och berättar om AIK:s intresse av att knyta honom till sig:

"Bättre tempo"

– AIK var intresserade länge och de var även intresserade innan fjolåret. Jag var bland annat här sommaren innan, så jag har haft bra kontakt med Björn Wesström och hela klubben. När det sedan kändes rätt i tajming var det bara att köra.

Det är givetvis en stor omställning att gå från Falkenberg till AIK, men det är inget som verkar ha påverkat Eliasson allt för mycket.

– Det är klart att det är lite bättre tempo, men jag kände att jag kom in i det ganska snabbt. Det tog någon vecka, men sedan var man inne i det och då var det bara att köra på. Det känns bra.

Fraktur i foten

Niclas Eliasson har gjort två mål under försäsongen och fick mycket speltid i inledningen av den. I februari var dock olyckan framme på en träning och han fick en fraktur på utsidan av högerfoten, vilket har hållit honom borta från match och fotbollsträning ett tag. Enligt honom ska han trots det förmodligen kunna spela i premiären hemma mot IFK Göteborg 31 mars.

– Det är klart att man hellre hade hoppat över den skadan. Men jag brukar tänka att det är bättre att den kom då i stället för en vecka innan premiären.

Förra året gjorde Nabil Bahoui en liknande resa som Niclas Eliasson nu hoppas på. Då hade Bahoui gjort en bra fjolårssäsong i superettan och gick sedan in och blev ordinarie i ett allsvenskt topplag, även han som yttermittfältare.

– Jag pratar ganska mycket med Nabil och han har gett mig bra tips på skillnader mellan superettan och allsvenskan, så det känns jättebra. Jag brukar kolla på vad han gör på träningar och matcher och försöker ta till mig av det som jag känner att jag kan utveckla. Försvararna är lite smartare och tänker lite mer än i superettan, så det är väl största skillnaden.

Blir igenkänd

Att Eliasson nu har kommit till en av Sveriges största klubbar har han redan börjat märka. Folk känner igen honom på stan, men det är inget som verkar störa honom.

– Ja, det har varit lite grann, men det är ingen fara. Det har varit ganska lugnt.

Det är i stället desto fler AIK:are som lägger till honom som vän på Facebook.

– Sånt där har det varit, men det är bara roligt. Det är helt otroliga fans som följer med överallt och stöttar, så det är bara roligt och man vill ge tillbaka så mycket som möjligt.