28-åringen åtalades under onsdagen.
1 av 4
28-åringen åtalades under onsdagen. - Foto: TT/Björn Lindgren
Advokat Stefan Rosell i tingsrätten tillsammans med 28-åringen när han häktades.
2 av 4
Advokat Stefan Rosell i tingsrätten tillsammans med 28-åringen när han häktades. - Foto: BJORN LINDGREN BLIPIX
Han åtalas för misshandel och vållande till annans död.
3 av 4
Han åtalas för misshandel och vållande till annans död. - Foto: BJORN LINDGREN BLIPIX
Platsen där 43-åringen dog efter händelsen.
4 av 4
Platsen där 43-åringen dog efter händelsen. - Foto: BILDBYRÅN / PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

28-åringen åtalas för dödsmisshandeln av Djurgårdssupportern

En 28-årig man ska ha legat bakom dödsmisshandeln av den 43-årige fyrbarnspappan i samband med den allsvenska premiären. Det anser åklagare Eleonora Johansson som åtalade mannen under onsdagen.


Det var den 30 mars som den 43-årige mannen, tillsammans med sin bror, skulle se på sitt lag Djurgården mot Helsingborg i den allsvenska premiären. På vägen till arenan, vid Terrastrapporna i Helsingborg, mötte han en man som ska ha utdelat ett kraftigt knytnävsslag mot hans ansikte, vilket resulterade i att Djurgårdssupportern föll och slog bakhuvudet i stenplattorna.

En timme senare avled han av sina skador.

Bara dygnet efteråt valde den 28-årige nu åtalade mannen att anmäla sig till polisen och medgav "visst ansvar" i händelsen. 

Tidigare känd av polisen

När han anhölls var det misstänkt för dråp, därefter har han har suttit häktad för grov misshandel. Men åklagaren Eleonora Johansson åtalar honom nu för misshandel och vållande till annans död.

Johansson menar att misshandeln var oprovocerad, men den åtalade 28-åringen hävdar att det handlade om självförsvar. 28-åringen befann sig sedan på matchen på Olympia.

Den åtalade är tidigare känd av polisen, bland annat för sitt fotbollsintresse. Han är dock också dömd för hot mot tjänsteman sedan tidigare då han hotat att skjuta en ordningsvakt utanför en pub med två skott i pannan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!