Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bajenspelarens bror: "Varför önskar de en kille döden?"

- 28/09/2015, 11:11
Ambulansen hämtade Erik Israelsson.
1 av 4

Ambulansen hämtade Erik Israelsson.

Bildbyrån

Knocken.
2 av 4

Knocken.

Bildbyrån

Spelarna insåg fort att något var fel.
3 av 4

Spelarna insåg fort att något var fel.

Bildbyrån

Tele2 Arena.
4 av 4

Tele2 Arena.

Bildbyrån

Hammarbyspelaren Erik Israelsson knockades medvetslös under matchen mellan Hammarby och AIK. Samtidigt ropade AIK-klacken "låt han dö".

Det var i den 87 matchminuten i Stockholmsderbyt mellan Hammarby och AIK. Det stod 0–0, och Erik Israelsson hade precis hoppat upp för att nicka in vad som skulle bli Hammarbys vinstmål.

Men i luften gick allting snett. Han kolliderade med mittbacken Nils-Eric Johansson och tappade medvetandet. Sen började sektioner från AIK-klacken att sjunga "låt han dö".

Nu har hans bror berättat om sina känslor i sin blogg på Barometern.

Han skriver:

"På FaceTime får mamma hemma i Kalmar tag i mig. Min blick möter en söndergråten mor, en apatisk far och en förstörd syster i vårt föräldrahem.

Mitt i allt hör vi en motståndarklack. Ja en stor del av klacken – inte bara ett fåtal personer – som önskar vår älskade Erik död. ” Låt han dö, låt han dö, låt han dö”. Varför önskar de en ung kille, som bara gör det han älskar, döden? En kille som är en bror, en son, en pojkvän."

Bildkälla: Bildbyrån

Läs inlägget i sin helhet här.